Geçtiğimiz hafta 4 maçlık galibiyet serisine Kardemir Karabükspor’a yenilerek son veren Trabzonspor, bugün çok kritik bir 90 dakikaya çıkıyor. Karadeniz ekibinin rakibi, Bordo-Mavililer’in eski hocası Ersun Yanal’ın çalıştırdığı Eskişehirspor. Her ne kadar 5 maçlık görev periyodunda henüz galibiyet yüzü görmese de takımına oynattığı futbolla alkış toplayan ve Fatih Terim’in önderliğindeki Galatasaray’ı elinden kaçıran Yanal, ilk zaferini Avni Aker’de kazanmanın peşinde. Her iki takımda da uzun zamandır devam eden sakatlar var ama taraflar bunu kesinlikle mazeret olarak görmüyor.

PLAY-OFF İÇİN ÖNEMLİ
Trabzon’daki 90 dakikanın bir başka önemli yanı da bu karşılaşmadan çıkacak sonucun Play-Off hedefini yakından etkileyecek olması. Zira Trabzonspor, Kardemir Karabük yenilgisiyle Sivasspor ve Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’nin arkasına düştü. Trabzonspor’un en   yakın takipçisi durumundaki Eskişehirspor ise yaşadığı kan kaybıyla ilk 4’ün uzağında. Her iki takımın da beraberliği kayıp olarak göreceği dikkate alınırsa bugün Avni Aker’deki müsabakanın futbolseverler açısından bir şölen atmosferinde geçeceği kesin.

Ligde geçtiğimiz hafta deplasmanda Karabükspor'a mağlup olan Trabzonspor, bu kez sahasında kazanmak istiyor. Konuk takım Eskişehirspor ise 5 maçtır 3 puana hasret.

TRABZONSPOR TELAFİ PEŞİNDE
Süper Lig'de bugün sahasında Eskişehirspor'u konuk edecek olan Trabzonspor, galibiyeti hedefliyor.

Geçen hafta Kardemir Karabükspor karşısında aldığı 2-1'lik yenilgiyle 4 haftalık galibiyet serisi son bulan bordo-mavililer, Eskişehirspor'u yenerek tekrar çıkışa geçmek istiyor.

Hem Kardemir Karabükspor karşısında aldığı sonuç hem de kulüp asbaşkanı Nevzat Şakar'a yapılan silahlı saldırı sonucu haftayı moralsiz geçiren bordo-mavililer, yarın galip gelerek bir nebze olsun moral bulmayı amaçlıyor.

MUHTEMEL 11
Bordo-mavili takımda uzun süredir sakatlıkları süren Vittek ve Tayfun'un haricinde eksik oyuncu bulunmuyor.

Karadeniz ekibinin Eskişehirspor karşısına Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Colman, Olcan, Alanzinho, Halil ve Burak 11'i ile çıkması bekleniyor.

Bugün 18.00'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Bülent Gökçü ve Ali Saygın Ögel yapacak.

TRABZONSPOR VE ESKİŞEHİRSPOR 36. KEZ
Trabzonspor ile Eskişehirspor, bugün Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları karşılaşma ile birlikte ligde 36. kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 35 lig maçında Trabzonspor'un galibiyetlerde 15-5 üstünlüğü bulunuyor.

Bugüne dek iki takım arasında yapılan 35 lig maçında bordo-mavililerin galibiyetlerde 15-5 üstünlüğü bulunuyor. 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar.

Trabzonspor, söz konusu maçlarda 42 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü.

TRABZON'DA OYNANAN MAÇLAR
Trabzonspor ile Eskişehirspor, bugüne dek Trabzon'da 17 kez karşı karşıya gelirken bordo-mavililer rakibi karşısında hiç yenilgi almadı.

Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmalardan 11'inde sahadan galibiyetle ayrıldı. 6 karşılaşmada ise taraflar sahadan eşitlikle ayrıldılar.

Trabzonspor, söz konusu maçlarda 29 gol atarken kalesinde 6 gol gördü.

FARKLI GALİBİYETLER
İki takım arasında en farklı galibiyetleri alan taraf Trabzonspor oldu. Bordo-mavili takım, 1995-96 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakibini 7-1 mağlup etmişti.

İki takım arasında bu sezon ligin ilk yarısında Eskişehir'de yapılan karşılaşmayı ise Trabzonspor 2-0 kazanmıştı.

ESKİŞEHİRSPOR 3 PUANI UNUTTU
Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 5 maçta galibiyet alamadı.

Eskişehirspor, ligin 16. haftasında Kayserispor'u sahasında ağırladı. Bu maçı Veysel Sarı'nın attığı golle 1-0 kazanan Eskişehirspor, üç puanı hanesine yazdırdı.

Ligin ilk yarısının son maçında Mersin İdmanyurdu deplasmanına çıkan Es-Es'ler, 0-0 berabere sonuçlanan bu maçtan da 1 puan aldı. Eskişehirspor, ligin ikinci yarısında teknik direktör Michael Skibbe'nin görevi bırakarak Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'e transfer olmasının ardından teknik direktörlük görevine Ersun Yanal'ı getirdi.

Yanal'lı Eskişehirspor, ilk maçında İstanbul deplasmanında Beşiktaş'a konuk oldu. Kırmızı-siyahlı takım bu maçta Beşiktaş'tan Sivok ve Mustafa'nın gollerine hakim olamayınca sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Es-Es'ler ligin 19. haftasında da Sivasspor'u sahasında ağırladı. Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Eskişehirspor, hanesine bir puan eklemeyi başardı. Ligin 20. haftasında Ankara deplasmanında renktaşı Gençlerbirliği ile karşılaşan Eskişehirspor, rakibine 2-1 mağlup olunca Eskişehir'e eli boş döndü.

Kırmızı-siyahlı takım sahasında yaptığı Galatasaray maçında da, rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Rakibinin 9 maçlık galibiyet serisine son veren Eskişehirspor, maçtan 1 puan aldı.

Ligde yaptığı son 5 maçtan 3 puan toplayan Eskişehirspor, 32 puanla lig sıralamasında 7'nci durumda bulunuyor. 25 Ocak'ta deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak kırmızı-siyahlı ekip, bu maçtan 3 puan almayı hedefliyor.