İŞTE ATAMAN'IN O YAZISI
Trabzonspor’a sadece bir spor kulübü olarak bakmak  çok büyük haksızlık  hatta cehalet olur. Trabzonspor, İstanbul, yani iktidar karşısındaki Anadolu MANDELASIDIR.

Anadolunun yüksek ateş nöbetindeki teridir Trabzonspor. Dedelerin hikayesi, Babaların gerçeği Çocukların ümididir Trabzonspor. Kayın valideye kızmış gelinin intikamıdır, Ali Kemalin çalımları. Asılı durduğu fındık dalında düşmeden toplanan fındıktır,  Şenol’un kurtarışları. Cılız çocuğun dövmeyi başaramadığı komşunun şımarık ve gürbüz oğluna attığı kafadır , Kadirin kornerden gelen topa vuruşu.
Bir babanın şımarık çocuğunu terbiye etmek için gösterdiği örnektir Necati.
Trabzonspor çok şeydir çoook. Aile içi ilişkilerin, karı ile kocanın, baba ile oğlun ,ağabey ile kardeşin münasebeti takımın aldığı sonuca göre belirlenir Trabzonda. Gençler düğün günlerini maça göre belirler. Kabahat işleyen küçükler büyüklerin elini öpmeye, galip gelinen maçtan sonra gider TRABZONDA.
Deplasman maçına gitmekle umreye gitmek arasında fark yoktur TRABZONSPORLU Gençler için. Trabzonspor yolunda ölenlerin yakınlarının yegane tesellisi cenazenin TRABZONSPOR Bayrağına sarılı olmasıdır.
Bir iddia şehridir TRABZON. Hemde ölümüne iddia. İddialı adamların kentidir Trabzon,marka adamların.
İki Ahmet in de şehridir Trabzon. Faik Ahmet in ve Ahmet Şener in. Birinin seçilememesine muhalifleri bile üzülmüş diğerinin seçilmesine muhalifleri bile sevinmiştir.
İkisinin de iddiasına geçmişine hürmet etmeyenimiz yoktur. Ki siyasi muhalifi dahi olsa.
Sayın ŞENER;
Çok kötü ve çok iddiasız yönetiyorsunuz. Pardon yönetir gibi yapıyorsunuz, Koca Trabzonsporu.   Zengin evine kız istemeye gitmiş fakir delikanlı ailesi gibi istedik bizden çalınan kupayı.  Mahcup ezik ve iddiasız.    Bizim olanı dahi istemekten bu kadar korkan birine söylenecek tek şey var.  Geçmişinize olan hürmetinize layık kalın ve bırakın lütfen. Daha işin ekonomisini filan söylemiyorum. Bu büyüklükteki bir bütçeyi idare edip edemeyecek bir ekibinizin olup olmadığını sorgulamıyorum.
Bizim Fenerbahcemiz dediği için tenkit edilen Yıldırım Demirören’in ekibine, iki kişi vermiş olma başarısının(!)  bize yeteceğini varsayın ve bırakın.
Ama şu biline ki biz Trabzonlular olarak  Fenerbahce,Beşiktaş,Galatasaray bizim demekten gurur duyarız. Hiç Gocunmayız.  Fenerle yarışmadan alınan şampiyonluk hiçbir Trabzonluyu mutlu etmez.
Sayın Şener bırakın ki rekabet edebilelim, iddialı olalım geçmişteki gibi. Bırakın ki anasının sattığı yağ parasıyla maça gelen Tonya uşakları utanmasın.
Bırakın ,Bırakın ki mağlup olduğumuz maçlardan sonra ‘’Baba ben hem Trabzonsporlu Hem de Galatasaraylı olabilir miyim?’’  diye bana soran dört yaşındaki oğlumu iddiasızlığın verdiği öfke ile azarlamayayım
Hangi hakla bunu istediğimi mi sordunuz?
Oynatamadığınız Transferlere harcadığınız 70 Milyon TL nin ve bankalara ödenen faizin içinde, benim Anacuğumunda birkaç kilo Fındık parası olduğunu unutmayınız.
Bizden sonra ne olacak diye düşünmeyin. Türkiyeyi idare etmeye aday Trabzonlular Trabzonsporu idare edebilecek Ahmetleri bulurlar. Eğer bu klubü ve bu şehri seviyorsanız bırakmaktan değil bırakmamaktan endişe edin.