Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Emin Kahraman'a ait iş yerinin açılışına katılan Bordo-mavili kulübün başkanı Sadri Şener, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe maçının klasikliğin dışına çıkan bir maç olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de son bir yıl içinde gerilimin içinde olduğu için bu maç biraz daha önem kazınıyor. Benim taraftarlardan herkesten ricam hiç bir taşkınlığa meal vermeden efendi efendi maçı seyretmek ve çok daha iyi bir sonuç almak takımlarını devamlı maç boyunca desteklemelerini bekliyorum. Şenol hocanın da dediği gibi nefesleri bitinceye kadar desteklemek onun dışında gerginliği artıracak hareketlerde bulunmamak temennim. 2 maç ceza aldık bunu zararı Trabzonspor kulübüne 3 Milyon TL'dir. Gerçi halk bununla ilgilenmiyor kimse de sormuyor. İnşallah bu maçta böyle bir sıkıntı yaşamayız" ifadesini kullandı.

Ligi 3. sırada bitirmeleri halinde 3 Milyon TL daha fazla para alacaklarını belirten Şener, "Bu sıra ekonomik açıdan ve Avrupa açısında önemli. Biz kendimiz için oynayacağız. Ligi 3. sırada bitirdik mi UEFA'yı garantiliyorsun. UEFA bir gelir kapısı şehrinde aktivitesi içinde önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe maçını kaybedersek dünyanın sonu olur" cümlesini futbolcuları motive etmek için söylediğini vurgulayan Şener, "Bunu anlamadılar. Ben kendi futbolcumu motive etmek için söyledim. Kendi futbolcularım bu tip maçları yenildikten sonrada şöyle demeç veriyorlar. 'Futbol bu olur önümüze bakacağız. Onu yasakladık. Önümüze bakmak yok son maç çünkü bu. Yoksa dünya devam ediyor tabi ki" ifadesini kullandı.

58. MADDE İÇİN UEFA'YA GİDECEĞİZ
Gelecek sezonla ilgili bir tahminde bulunamayacağını ifade eden Şener sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda gelecek sezonla ilgili bir tahminde bulunamıyorum. 58 Madde değişti. Biz, Galatasaray ve Bursaspor tahkime müracaat ettik ama ret oldu. Şimdi bunun UEFA bacağı kaldı. UEFA'da aynı müracaatımızı yapacağız. UEFA'nın bu karardan sonra Türkiye için vereceği kararı bekleyeceğiz. 11 Mayıs'ta biz dahil Avrupa'ya gidecek olan kulüpler temiz yazısını bildirecekler. UEFA'da ondan sonra bir cevap verecek. UEFA Türkiye'yi mi yasaklar Fenerbahçe'yi mi yasaklar bunu bilemiyoruz. Türkiye'yi yasaklarsa bu çok
kötü olur Avrupa'ya kampa gidemeyiz. Gitsek bile oynayacak takım ve hakem bulamayız. O açıdan UEFA'nın kararını bekliyoruz. UEFA'nın elinde Etik Kurulu raporları var. Çok ciddi bir kuruluş umarım bu yanlıştan dönerler."

PLATİNİ VE İNFANTİNO İLE GÖRÜŞECEĞİZ
18 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finaline davetli olduğunu belirten Şener, "Platini ve İnfantino ile görüşme olanağı bulacağız. Sayın Başbakan bize randevu verir ise Trabzon'a yapacakları ziyaret sırasında görüşme imkanı bulacağız. Bu görüşmede hem Akyazı Stadı hem de 58. madde hakkında konuşma fırsatı bulacağız" diye konuştu.

Sivil Toplum Örgütleriyle yapılan toplantıda başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Şike davasındaki tutumundan dolayı eleştirmediği yönünde yapılan eleştirilere ise Şener, "Sayın başbakanın şike ve 58. madde ile ilgili neler söylediğini bire bir duymuş değilim. Karşılık bir konuşmamız olmadı. Bunun neyine eleştireceğim. Eleştirenlerde hep yorum yapıyor. Hep kulaktan duyma iş. Konuştuktan sonra paylaşacağımız bir şey olursa paylaşırız" şeklinde yanıt verdi.

Şike ve teşvik davasında mahkeme heyetinin Şener'i ve bütün tutuksuz sanıkların bir sonraki duruşmada çapraz sorguları yapılacağından zorla getirilmeleri şeklinde kararı hakkında da konuşan Şener, "Zorla getirilme gibi bir durum söz konusu değil. Hakimin davetine gitmezsen zorla getirilme durumu olabilir. Bütün sanıkları istiyor. Seyircide almayacak. Çapraz sorgulama olacak. Soracak olan var ise soracak. Bizde soracağız" dedi.