Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak maç öncesi bir grup Beşiktaş taraftarı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) dört büyük takımın birbirleri arasındaki maçlarına deplasman taraftarı alınmaması kararına karşın, Trabzonsporlu taraftarların davetiyle, maçı izlemek üzere Trabzon'a geldi. 

Sabah saatlerinde uçakla kente gelen siyah-beyazlı taraftarlar, emniyet görevlilerin izin vermesi halinde, Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmayı, stadın deniz taraftarında yerleri bulunan 'Trabzonlu Gençler' adlı taraftar grubu üyeleriyle birlikte izleyecek. Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmaya alınmamaları halinde ise söz konusu maçı, "Trabzonlu Gençler" adlı taraftar grubunun derneğinde, bordo-mavili taraftarlar ile televizyondan seyredecek. 

Sezgin Gürnar, siyah-beyazlı taraftarlar adına yaptığı açıklamada, deplasman yasağının bitmesi gerektiğini belirterek, "İnsanların sevdasına hiçbir şekilde yasak koyulamaz. Burada bin kişilik taraftarımız olsa da bir sorun olmaz. Herkes, Trabzon'a kendi imkanıyla geldi. Trabzonsporlu arkadaşlarımıza da gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Eğer burada maça alınmazsak arkadaşlarımızın derneğinde oturur maçı izler sonra da ayrılırız" dedi. 

Trabzonlu Gençler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Fındıkçı ise deplasman maçlarını yasaklamakla insanların daha da kışkırtıldığını savunarak, "Kimse maç keyfimizi elimizden almasın. Emniyet izin verirse maçı Beşiktaş taraftarlarıyla birlikte statta izlemek istiyoruz" diye konuştu. 

Trabzonspor Sadri Şener Sosyal Tesisleri önünde, forma ve kaşkollarıyla 'Deplasman yasaksa büyük taraftara, yöneticiler de girmesin stada' şeklinde bağıran taraftarlar, daha sonra birlikte pide yemeğe gittiler.