61SAAT SPOR SERVİSİ-

Siyah-beyazlı kulübün başkanı, yayıncı kuruluşa yaptığı "Ligler mevcut haliyle tescil edilebilir. Eğer ligi oynanmamış kabul edeceksek benim tercihim, son 5 yıllık kulüplerin başarı durumuna göre onlar Türkiye'yi yurt dışında temsil eder." açıklamasıyla ilgili, "O ifadeyi kullanırken Trabzonsporlu taraftarlar bana çok kırıldı. Ben doğruyu ifade etmek zorundayım. Bir gölgede şampiyonluk alınmasını doğru bulmadım. Ben Beşiktaş'ın şampiyon ilan edilmesini söylemedim. Bu sezon oynanmamış kabul edilsin, Avrupa'ya gidilecekse de UEFA'nın da koyduğu kritere uygun olarak gidilsin dedim. Gelirleri de herkesle bölüşelim dedim. Son derece birleştirici bir cümle kurmuşken bunun başka yerlere çekilmesi beni üzdü." diye konuştu.

AHMET NUR ÇEBİ'YE GÖRE ÜLKEYİ ORTA SIRALARDAKİ BJK VE FENER TEMSİL ETSİN

Ahmet Nur Çebi'nin bahsettiği kriterlere göre lig lideri Trabzonspor Şampiyonlar Ligine gidemezken ikincisi Başakşehir ise saçma kritere göre UEFA'ya gidiyor. Ligde üst üste aldığı farklı mağlubiyetlerle öne çıkan lig 5. Beşiktaş ise ülke 1.cisi olarak öne çıkarken lig 7.cisi Fenerbahçe ise hemen ardından Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor.

ÇARŞI EMEK VE ALINTERİNE DE KARŞI

Bahsedilen kriterlerin saçmalığı güncelliğini korurken Beşiktaş'ın önemli taraftar gruplarından olan ve sloganlarında "emek ve alınteri" cümlesini kulanan Çarşı grubu sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla adeta şok etti.

Trabzonspor Eski Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın'ın Ahmet Nur Çebi'nin sözlerine yönelik "Kriter nerede bellidir, girme bu topa başkan" uyarısını alan ve Grup "Kriter mantıktır, aksi durumda Avrupa temcileri "sepet"ten seçilsin" ifadelerine yer vererek "emek ve alınteri" kriterlerinin umurlarında olmadığnı göstermiş oldu. 

BJK Başkanı ve Çarşı grubunun paylaşımları büyük tepki topladı. Çarşı grubu daha önce de Trabzonspor'dan ayrılan Burak Yılmaz için sert ifadeler kullanmış ve bu açıklamalarıyla temsil ettiği taraftarını da utandırmıştı.