61SAAT SPOR SERVİSİ - ALMANYA

ALMAN futbolunun köklü kulüplerinden Vfl Bochum´da oynayan 20 yaşındaki Görkem Sağlam “ hayallerim henüz başlamadı “ diyerek bundan sonraki her adımda hedefine daha da yaklaşacağını belirtti.13 sezondur Bochum forması giyen ve 3 sezon önce profesyonel olarak Almanya 2.Bundesliga´da oynamaya başlayan Görkem aynı zamanda tam 41 kez de Almanya genç milli takımlarında mücadele etti. Görkem Sağlam futbol ve özel hayatı ile konuştu.

Bu sene benim adıma biraz sıkıntılı geçiyor diye söze başlayan Görkem şunları dedi “ Oynadığım maçlarda iyi olduğumu düşünüyorum. Takıma gol ve asistlerimle katkı yaptım. Tek istediğim daha fazla oynamak ve katkı sağlamak. Sonuçta buna hoca karar veriyor. Antrenör belirlediği kadroyu sahaya sürer ve biz karara saygı duyarız. Görev verilirse de elimizden geleni yaparız. Antremanlarda elimden geleni yaparım. İnatçı bir yapım var asla pes etmem. Ben herzaman dedim, elimden geldiği kadar Almanya A milli takımına seçilmek için mücadele edeceğim. 15 yaşından itibaren 5 yılı aşkın süredir U kategorilerinin hepsinde yeraldım. Kaptanlık yaptım. Bir dünya şampiyonu takımın kadrosunda yeralmak için uğraşırım. Alman milli takımlarında oynadığın için size kulüpler asla ayrıcalık yapmaz. Takımında oynuyorsan milli takıma daha çok seçilirsin. Fakat Türkiye A milli takımı için teklif gelirse elbette bunu da değerlendirmek isterim.”

BOCHUM´UN EN ESKİSİ

13 Sezondur Bochumda oynayan Görkem takımın en eski futbolcusu olduğunu belirterek şöyle devam etti  “Bu takımdan çıkan Türk oyuncular Dünya yıldızı oldu. İlkay Gündoğan, Yıldıray Baştürk hep buradan yetişti. Beni de 13 yıldır kadroda tutuyorlar. Fakat bu demek değil ki, buradan ayrılmayacağım. Gün geliyor ailenizden de ayrılıyorsunuz. Profesyonel futbol bu. Şartlar nereye çekerse oraya gitmek zorundasınız. Trabzon´lu ve Trabzonsporluyuz. Benimde hayallerim arasında birgün Trabzonspor´da oynamak var. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir´ i keyifle izliyorum. Ayrıca ben bir Sosa hayranıyım. Bende onun pozisyonuna yakın oynuyorum. Genç oyunculara fırsat verilmesi çok doğru. Takımın kendi altyapısından oyuncu çıkarması Almanya ´nın sistemi. Bu şekilde planlama yapılırsa başarı daha kolay gelir. Bu uzun ve sabırlı bir süreç. Sonunda takım kazanır." dedi.

Tamam Görkem Sağlam Kariyeri

Bochum : 24 maç 2 gol 2 asist

Almanya genç milli : 41 maç 8 gol 11 asist

Bochum U19  44 maç 25 gol 12 asist

Bochum U 17 41 maç 11 gol  1 asist

61saat - Çağlayan Aktürk