Buna göre bordo mavili sporcular gruplar halinde iki ayrı noktada söz konusu işlemleri gerçekleştirdiler.
Oyuncuların Omega Wave ölçümleri Ankara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dicle Aras tarafından gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜLER YÜKLENİYOR...

Omega Wave ölçümü hakkında bilgi:

Türkiye’de ilk defa Süper Lig seviyesinde Trabzonspor’a uygulandı. Bu sistem profesyonel futbolcular için geliştirilmiş özel bir yazılımdır ve başarılı futbol takımları (Barcelona, Real Madrid vb.) tarafından kullanılmaktadır.

Omega ölçümleri ile üç enerji metabolizmasının (aerobik, anaerobik laktasit ve alaktasit) doluluk oranları, reaksiyon zamanı, aerobik güç ve anaerobik laktasit-alaktasit güç değerleri, tüm kalp hızı değişkenliği parametreleri (TP, HF, LF, LF/HF, VLF, UVLF, SNNN, SDSD, RMSSD, sempatovagal denge) ve elektrokardiyografi değerleri, merkezi sinir sistemi ve hormonel sistemin egzersize vereceği yanıtlara dair bilgiler alınmaktadır. Bununla birlikte aerobik gelişim, aerobik koruma, anaerobik gelişim, anaerobik koruma, kardiyak çıktıda artış sağlama ve toparlanma egzersiz şiddetlerinin hangi kalp atım hızı aralıklarında olması gerektiği konusunda da bilgi alınmaktadır. Yine bu ölçümlerle elde edilen bir başka veri de futbolcunun ölçümden hemen sonra bir maça çıktığında yaklaşık olarak ne kadar koşabileceğidir. Tüm bu veriler ışığında antrenörler hangi futbolcularının hangi antrenman programına ihtiyacı olduğunu ve antrenmanların yoğunluğunun ne olması gerektiğini daha objektif ölçümler aracılığıyla belirleyebilecektir.

Tüm bu ölçümler bir kişi için yaklaşık olarak 25 dk’yı kapsamaktadır. Kişi, sıcaklığı 21-23 ºC arasında ve nemi de % 60’ın altında olan bir ortamda üzerinde sadece şort veya sporcu atleti ile şort olacak şekilde uzanır ve bu süre zarfında EKG (elektrokardiyografi), DiffECG, KHD (kalp hızı değişkenliği) ve Omega ölçümleri alınır. Sonrasında işitsel reaksiyon zamanı testine katılır. Bu da bittiğinde sıçrama testlerini yapar. Sıçrama testlerinin ilki 5 adet aktif, tekli sıçramayı içerir. İkincisi 10 sn’ye karşı sürekli sıçramayı ve üçüncüsü ise 60 sn’ye karşı sürekli sıçramayı içerir. Bu şekilde bir ölçüm tamamlanmış olur.