Romanya Ligi'nin lideri Steaua Bükreş dün gece deplasmanda Ceahlaul takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 1-0 kazanan başkent ekibi ligin zirvesindeki yerini korudu. Maça asıl damga vuran ise karşılaşma öncesinde yaşanan gelişmeler oldu. 
 
Deplasmana giden kadroda yer alan Alex Bourceanu son anda maç kadrosundan çıkarıldı ve ilk araçla Bükreş'e geri gönderildi. Süresiz kadro dışı bırakılan futbolcuyla ilgili kesin kararın ilerleyen günlerde yapılacak toplantıda verileceği bildirildi. Rumen basını gelişmeyi 'Steaua'da skandal' başlığıyla verdi.  
 
Steau'nun geçtiğimiz hafta Pandurii ile oynadığı ve 3-1 kaybettiği karşılaşmanın ardından Bourceanu'nun huzursuzluk yarattığı ve teknik ekiple tartıştığı belirtildi. Bu durum kadro dışı bırakmanın gerekçesi olarak gösterildi. 
 
Trabzonspor'un sezon sonuna dek Rumen ekibine kiraladığı ve hala bordo-mavili ekibin oyuncusu olan Bourceanu ile Steaua Bükreş'in sezon sonunda yeni sözleşme yapmayacağı ve yolları ayıracağı belirtildi. Steaua Bükreşli yönetici Helmuth Duckadam konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Az forma şansı bulduğu için mutsuz, bunu anlıyorum. Ancak sakatlık sorunlarıyla boğuştuğu dönemde Steaua onun elinden tutmuştu. Takıma karşı daha farklı bir tavır içersinde olmalıydı. Muhtemelen yazın ayrılacak" diye konuştu.