Taka Gazetesi'nin haberine göre; Trabzon 2. Amatör Küme A Grubu’nda Play-Off grubunu yakından ilgilendiren Bahçecikspor-Necmiatispor karşılaşması, yaşanan olaylar nedeniyle yarıda kaldı.

Yavuz Selim Sahası’nda yapılan maç öncesi, son haftaya lider giren Bahçecikspor Play-Off’u garantilemişti. Necmiatispor ise maçı kazanıp Play-Off’a kalma mücadelesi veriyordu. Bahçecikspor 32. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarının son bölümlerine doğru Bahçecikspor ile Necmiatisporlu oyuncular arasında bir faul pozisyonundan ötürü diyalog yaşandı. Futbolcular, hakem Yasin Kol’un verdiği karara tepki gösterince ortam gerildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Gergin geçen karşılaşmanın ilk 45 dakikası Bahçecikspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Bahçecikspor 55.dakikada bir gol daha bularak 2-0 öne geçti. Necmiatispor 75.dakikada skoru 2-1’e getirdi.  Müsabakanın 88.dakikasında hakem Yasin Kol’un verdiği karara itiraz eden bir taraftar tribünden sahaya atlayarak hakem Yasin Kol’a saldırdı. Güvenlik güçleri taraftarı etkisiz hale getirirken hakem Yasin Kol maçı tatil etti. Bunun üzerine tartışmalar büyüdü. Necmiatisporlu futbolcular hakemin tatil kararına itiraz etti ancak hakem bu kararından vaz geçmedi. Tatilen edilen maçla ilgili kararı Tertip Komitesi verecek.

NECMİATİSPOR İTİRAZ ETTİ
Maçın 88.dakikada hakem tarafından tatil edilmesine Necmiatispor Kulübü itiraz etti. Sahaya atlayan taraftarın kendileriyle bir ilgisinin olmadığını savunan Necmiatispor Kulübü, sahaya giren kişiden dilekçe alırken İl Tertip Komitesi’ne başvuru yaptı. Necmiatispor Kulübü Başkanı Ali Nihat Usta, sahaya giren şahsın kendi kulüpleriyle bir bağının olmadığını belirterek, hakemin maçı tatil etmesine bir anlam veremediğini söyledi. Usta, karşılaşmanın tatil edilmesini kabul etmediklerini, karşılaşmanın tekrarını talep ettiklerini söyledi.


O TARAFTAR KONUŞTU: HAKEME SİTEM ETTİM!

Sahaya giren Besim Damlacı ise verdiği ifadede şunları söyledi:
“Bahçeciksporlu futbolcu Murathan arkadaşımın, Necmiatisporlu futbolcu tarafından sert müdahaleye maruz kalmasından ötürü kendime engel olamadım ve sahaya girdim. Hakeme, ‘Nasıl maç yönetiyorsun?’ diye sitem ettim. Daha sonra hakem maçı tatil etti. Benim iki kulüple de hiçbir bağım yok. Sadece arkadaşıma yapılan faualden ötürü gayri ihtiyari bir harekette bulundum.”