Hollanda, Kosta Rika'yı penaltılarla elerken, maça damgasını vuran olay, van Gaal'in 120. dakikadaki kaleci değişikliği oldu. Kurt teknik adam, penaltı atışlarına saniyeler kala kaleci Cillessen'i oyundan alıp kaleyi Krul'a emanet etti. Başarılı file bekçisi de kurtardığı penaltı ile takımını yarı finale taşıdı ve hocasının yüzünü kara çıkarmadı.

Aslında Türk futbolseverleri bu ilginç taktiğe bundan 24 sene evvel şahit olmuştu.

7 Mart 1990'da Trabzonspor ile Sarıyer'in karşılaştığı Türkiye Kupası çeyrek final maçının 120 dakikası 1-1 sona ermişti.

Ancak 2. uzatma devresinin sonunda Sarıyer Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı çok ilginç bir hamle yapmıştı. Özyazıcı kaleyi koruyan Metin Mert, nam-ı diğer Detlef Müller'i oyundan almış ve yerine penaltı kurtarışlarıyla tanınan Yaşar Duran'ı kaleye yollamıştı. Hatta kaleci Müller bu karara tepki bile göstermişti.

Ancak Fenerbahçe'den tanıdığımız tecrübeli eldiven Yaşar, hocasını haklı çıkarıp penaltılardan birini kurtarmayı bilmişti. Yine de Sarıyerli oyuncular 2 penaltıdan yararlanamayınca turu geçen taraf 4-3'lük skorla Trabzonspor olmuştu. Ancak Özyazıcı'nın hamlesi uzun süre konuşulmuştu.