Trabzonspor sahaya 4-4-2 dizilişiyle çıkarak, Gaziantep maçını ne olursa olsun kazanmalıyım düşüncesinde olduğunu gösterdi. Bu sistem hücum ağırlıklı gibi görünsede biraz da riziko içeriyordu. Çünkü orta saha sadece Colman ve Aykut’un ne kadar dayanabilirse, Trabzonspor o kadar baskılı oynamak zorunda kalacak pozisyondaydı. Ama Şenol Güneş’in düşüncesi 6. dakikada gerçekleşti ve Trabzonspor, Popov’un kendi kalesine attığı golle öne geçti. Trabzonspor golden sonra daha baskılı oynamaya başladı.
Gaziantepspor’un daha iyi futbol oynayacak kadrosu olmasına rağmen futbol adına ilk yarıda ortaya pek bir şey koyamadı. Buna rağmen hakemin hediyesi penaltıyı kullanabilseydi beraberliği sağlayacak fırsatı da ele geçirdi. Trabzonspor Olcan ve Burak’la pozisyon üstüne pozisyon kaçırdı. Hele Burak inanılmaz goller kaçırdı.
Futbol enterasandır, girdiğin pozisyonlarda çok dikkatli olmak zorundasınız. Çünkü 1-0 çok rizikolu bir skordur. Girdiğin gol pozisyonlarını değerlendirmek gerekir.
Trabzonspor ikinci yarıya yine aynı tempoda başladı. Çok hızlı mı oynadı ? Hayır. Çok baskılı mı oynadı ? Hayır.
Peki ne oldu ? Gaziantep inanılmaz temposuz ve inançsız oynayınca, sakin ama topu kazanınca süratle rakip kaleye giden Trabzonspor bol pozisyon buldu. Aslında girdiği pozisyonları değerlendirebilse Trabzonspor belki de tarihi fark yapılırdı. Bordo-Mavili ekip ikinci yarıda skoru 3-0’a kadar getirdi. Fark açılınca Gaziantepspor oyuncu değişikliğine giderek forvet ağırlıklı bir kadroya dönüştü. Nitekim pozisyon da bulmaya başladılar ve 69’da skor 3-1 oldu. Ancak 78’de gelen peanaltı ile skor 4-1 oldu. Zaten 61’de yapılan Cenk (Sosa) değişikliği ile Gaziantep sahada 7 yabancı ile oynamaya başladığı için zaten hükmen yenik sayılacaklar..
Trabzonspor futbolcularının şahsi becerileriyle gol atmaya devam ediyor. Yine takım oyunu yok. Orta saha da pres yok. Bek bindirmeleri yok. Peki bunlar yok da nasıl galip geliyor? Birincisi giyilen formanın ağırlığı var. İkincisi futbolcular taraftar desteği ile şahsi becerilerini ortaya koyuyorlar. Ancak PSV için yeterli olur mu? İyi irdelemek lazım.