Bu sezon tam 12 maçta hakem kurbanı olan Trabzonspor; Ankaragücü karşılaşmasında da Abdulkadir Bitigen ile VAR’daki Suat Arslanboğa’nın ortaklaşa hatası yüzünden 2 puandan oldu. İki hakem, Trabzonspor’un penaltısını vermemek için ‘ofsayt’ icat etti ve yamuk bir çizgi çizerek tarihe geçti. Hakemler, Trabzonspor’u şampiyon yapmamak için tarihi hatalar yapmaya devam ederken, MHK Başkanı Zekeriya Alp, tüm bu faciaları sadece izliyor!
Hemen her hafta hakem skandalı yaşanıyor. Hakemler Süper Lig'i dizayn ediyor diyebilir miyiz?

Zeki Uzundurukan: Ben daha ligin ilk yarısının ortalarında A Spor ekranlarında hakemlerin skandal hatalar yaptığını ve bu hataların tesadüfle geçiştirmenin iyimserlik olacağını ifade ettim. 'Ligimiz kirli bir sezona doğru gidiyor hakemler yüzünden' demiştim. Benim bu söylemimden sonra birçok yönetici, başkan, yorumcu benim bu görüşümün etrafında birleştiler... Çünkü evet hakemler hata yapar.

Hatta bazen işlerine geldiği gibi maçlar yönetip, göz göre göre facia kararlar da verebilirler. ..Ki zaten sezon boyu verdiler. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yaptıkları hatalarla çok erken şampiyonluk yarışının dışına ittiler. Sonra sıra Galatasaray ve Trabzonspor'a geldi. Galatasaray'da pandemi sonrası yaşanan çok fazla sakatlıklara bir de hakem hataları eklenince Galatasaray da şampiyonluk yarışının gerisinde kaldı.
Sezon boyu en çok hata Trabzonspor'a yapıldı.

"Hakemler Trabzon'un yarış dışına itilmesi için her şeyi yaptı"
Tam 12 maçta hakem facialarının kurbanı oldu bordo-mavililer. VAR da hakemleri uyarmadı veya görmezden geldi, ya da pozisiyonları istedikleri gibi süzdüler ve yanlışın üstüne yanlış eklediler. VAR devreye girmişken, bu kadar çok yanlışın yapılması, şampiyonluk yarışını ve düşme hattındaki takımları çok etkiledi.

Hakemler yüzünden çok canlar yandı bu sezon ve kalan haftalarda da yine bazı takımların yine önü kesilecek, düşme hattında da hakem hataları yüzünden ortalık adeta yangın verine dönecek. Bu nedenle hakemler hata yapıyor evet ama VAR da bu yanlışları görmezden geliyorsa ki çok maçta görmezden geldiler, sonuç ortada. Demek ki hakemler, MHK Başkanı Zekeriya Alp'i bile adeta tınlamıyorlar. Ve maçlarda bildiklerini okuyorlar.
Zekeriya Alp iyi bir başkan ve çok düzgün bir spor adamı olabilir.

Ama hakemlerine hakim değil. Eğer bunca uyarıya rağmen, hakemler bu kadar hata yapıyorsa sorun MHK Başkanı'nda değil, hakemlerdedir.