Dün oynanan Alanya maçında da kırmızı kart vardı Sosa’ya yapılan hareketten ötürü. Ama yine es geçti maçın hakemi neyse bunları yazmaktan gına geldi…

Bıktım mı hayır… Sonuna kadar hak aramaya devam. Yılmak bize yakışmaz. Trabzonspor takımı ezilmişliğe başkaldırmışlığın takımı değil midir?

Sevenleri de onun yolundan gitmeye, devam ediyor edecektir de. Çünkü bu bir sevdadır futbol takımı değil. Yeri gelmişken tribündeki 25 bin sevdalıyı tebrik ediyorum. Yeri geldi hak aradılar, 90 dk hiç susmadılar. Dahası takımlarına biz burdayız siz nerdesiniz diye de sitem etmediler. Lafı yine çok uzattım diyeceğim odur ki bu yazımda biraz olsun maçı yazmak istedim. Günahı ile, sevabı ile biraz sahaya inelim, teknik konuşalım.

Kısıtlı olmasına karşın oyuncu yapısına hızlı ve ayağa oynayarak birlikte oynamak istemleri topu kaptırdıklarında aynı hızla geriye dönme arzuları takım olma daha doğrusu Trabzonspor takımı olma gayretleri takdire şayandır. Ünal hocanın bu maçta ve diğer maçlarda olduğu gibi defansiften daha ziyade ofansif futbolculardan kurulu ekipten yana olmasını da benimsiyorum. Yardımlaşmadan, arkadaşlıklarından dem vurmak istemiyorum. Yeterince mevcut. Daha ne olsun? Bu takımın sevaplarıdır diye düşünüyorum. Ancak hedefli bir Trabzonspor takımı için yeterli mi? Yetmiyor işte, dün açık açık görüldü.

Madalyonun diğer yüzüne de bir bakmak istiyorum. Günahlara gelirsek, ofansif 11 gereği gibi koştu. Ancak pres yapamadı, Alanyaspor’un presine yenik düştü. Bununla kalmadılar, yorgun da düştüler. Zaruriyetten de olsa oynatılan iki bek Kamil Ahmet ve Amiri biz buralarda oynayamıyoruz diye bağırmalarına kulak tıkandı göz yumuldu. Sosa geldiyse, her şey tamamdır rehavetine girildi maçın kırılma anı olan penaltı atışını 7’de 4 penaltıyı kaçıran Rodallega’ya attırıldı. Takımda Yusuf, Sosa, Abdülkadir gibi klasları varken bu seçim diyemeyeceğim bu inat nedendir?

Rakip kaleyi eylemleri ile rahatsız eden, öle oynayan bu ikili her fırsatta dışarı alınması nedendir? Alanyaspor ahım şahım bir takım olmamasına aynı doğrultuda olumlu oyun oynamamasına karşın, futbolcuların bitap düşmesi penaltıdan sonra paniklemeleri nedendir? Bu kadar sakatlığın ardı ardına gelmesi nedendir?

Bakın Trabzonspor Avrupa hayalinden koptu diyenlere yazıyorum. Asla Trabzonspor pes etmez. Bu takıma dolayısıyla ruhuna güveniyorum, bu köprünün altından çok sular akacak. Avrupa bu takıma  yakışır. Zira Avrupalı futbolcuları var. Dik durun arkadaşlar, kaldırın başınızı. Buraya gelene kadar topladığınız puanlarınızı bakkaldan almadınız. Kasımpaşa, Göztepe maçları telafi maçlarıdır.

Bu güç, bu istek, sizde mevcuttur vesselam…