Avusturya kulüplerinden Sturm Graz’da saha zemininin bozuk olması; lig yönetimini harekete geçirdi. Bu konuda ikinci bir fırsatı tanımayan Avusturya Futbol Federasyonu, ikinci bir emre kadar Merkur Arena’da maç oynanmasını yasakladı. Ajansspor’dan ilk kez Mert Elam’ın aktardığı o haber, Türkiye ve Dünya futbolu için örnek gelişme niteliğinde.

Sturm Graz Merkur Arena’yı kaybetti
Avrupa futboluna ve Dünya futboluna örnek olacak bir gelişme, Avusturya Bundesliga’da yaşandı. Avusturya temsilcisi Sturm Graz, lig standartlarından bir hayli uzak olan saha zemini için federasyon ve lig yönetimi tarafından uyarılmıştı. En son, Sturm Graz ile Wolfsberger arasında oynanan maçta, her iki ekibin antrenörü oynanan futboldan ziyade zemini eleştirmişti.

Olumsuz hava koşulları için son derece dayanıksız, basit bir zemine sahip olan Merkur Arena’da değişim isteyen hocaların sesini Avusturya Futbol Federasyonu ve Avusturya Bundesliga yönetimi duydu. İki kuruldan yapılan ortak çağrıda, Sturm Graz’ın saha zeminini düzeltebilmesi için 1 hafta süre tanındı.

Sturm Graz nerede oynayacak?

Sturm Graz bu şartı yerine getiremediği için Merkur Arena’da düzenlenmesi planlanan maçlar ikinci bir emre kadar yasaklandı. Yani, Sturm Graz; evinde oynaması gereken maçları futbol federasyonunun belirlediği sahada oynayacak. Avusturya Futbol Federasyonu, bu hafta pazar günü oynanması planlanan Sturm Graz - Red Bull Leipzig karşılaşmasının Merkur Arena yerine, Klagenfurt'taki Wörthersee Stadyumu'nda oynanmasını onayladı. Sturm Graz'ın evi, tekrar kullanışlı hale getirilecek olursa; stadın mevcut durumuna dair güncel bilgiler federasyon ile paylaşılacak. 

Sturm Graz'ın bozuk zeminli sahadaki performansı
Avusturya ekibi Sturm Graz, bozuk zeminli Merkur Arena'da genel olarak iyi bir oyun sergiliyordu. Son oynanan Wolfsberger maçı dışında iyi bir performans ortaya koyan ekip, evinde oynadığı son 10 maçın 9'unda 3 puana ulaşırken, sadece Wolfsberger maçında kayıp yaşadı. Sturm Graz, Avusturya Bundesliga'da 4. sırada bulunuyor. (Ajansspor)