Lig Tv'nin haberine göre : Trabzonsporlu yöneticilerin, sezon başında da gündemlerine giren Van der Vaart konusunda Alman kulübü Hamburg'la büyük ölçüde el sıkıştığı öğrenildi...
 
Haziran ayında bedelsiz bir şekilde gitmemesi için Alman temsilcisi, Van der Vaart için gelen teklifleri artık daha ciddi derecede değerlendiriyor. Gelişmelere paralel olarak da en somut temas Trabzonspor'dan gelmiş durumda. Takıma orta sahada liderlik yapabilecek bir yıldız futbolcu arayan teknik direktör Ersun Yanal da Van der Vaart'ın gelmesini istiyor.

Öte yandan  Almanya'da bulunan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesindeki bir başka ismin ise Werder Bremen'in Avusturyalı orta saha oyuncusu Zlatko Junuzovic olduğu gelen haberler arasında

Avusturyalı Oyuncuyu Trabzonspor'a gelmeye ikna eden Hacıosmanoğlu, Werder Bremen ile 3 milyon Euro'luk bonservisi indirmesi için pazarlıkları sürdürüyor.

Bu sezon Bundesliga'da 17 maçta 3 gol atan, 7 de asist yapan 27 yaşındaki oyuncunun transferinin birkaç gün içinde netleşmesi bekleniyor.