Fatih Terim'in önceki demeçlerini hatırlatan Bulak; "Bundan önceki hocanın verdiği demeçlerden çıkan sonuç bu oyuncuların daha önce milli takıma çağrılmayışlarının sebebi ne sportifti ne de maddiydi. Sadece farklı şeylerin olmasından ötürüydü. Sportif değildi denildiği zaman 6 ay oynamayan Arda'nın oynatılması vardı. Bugün takımında oynayan Arda milli takımında oynamıyor. En formda zamanı, goller atıyor asistler yapıyor. Demek ki bu iş sportif değil. Bu işte farklı bir şeyler var. Ne olabilir? Hakan Balta'yı çağırıyorsunuz Ömer Toprak'ı çağırıyorsunuz demek ki ihtiyaç var. Ömer Toprak - Gökhan Töre olayı vardı. Şimdi Töre dışarıda kaldı Toprak takımda. Hakan Çalhanoğlu takımda. Bunun nedeni nedir?" diye konuştu.

"EGO MUDUR TUTUM MU?"

Arda'nın dışında takıma alınmayan diğer isimlerin de sportif açıdan iyi bir dönemden geçtiklerini söyleyen deneyimli teknik adam; "Burak Çin'de önemli işler yapıyor. Selçuk formsuzdu ama formunu yakaladı. Arda'nın formu yüksek. Bu kararın sebebinin milletimize anlatılması lazım. Bu çocuklar suçluysa, bir şeyler yapıldıysa bunun anlatılması lazım. Eğer çok farklı bir şey yoksa Ömer tüm bu yaşananların ardından neden çağrıldı? Bunun sorgulanması lazım. Ego mudur tutum mudur buna bakılması lazım." dedi.

"MERTÇE ANLATILMASI LAZIM"

Milli takımda kapalı kapılar ardında yaşanan olayın vatandaşa anlatılması gerektiğinin altını çizen Bulak; "Konuşulmayan bir durum var ortada. Bu da Türk insanının kafasını yoruyor. Bilinmeyen bir denklem insanlara çözdürülmeye çalışılıyor. Kimsenin kimseyi meşgul etme hakkı yok. Arda çıkıp çok açık yüreklilikle, şerefiyle temin ederek anlattı olanları. Bu işin mertçe anlatılması lazım. Anlatılmıyorsa ortada gizli bazı şeyler var. Önümüzdeki günlerde konu daha net aydınlatılır diye düşünüyorum." sözlerini kullandı. (Sporx)