Trabzonspor Bursaspor maçında hakem sayesinde 39 yıllık yenilmezlik serisini bozdu. Maçın hakemi İlker Meral kelimenin tam anlamıyla hakem skandalına imza attı.

Maçın son bölümünde Bursasporlu oyuncunun ayak hizasında ki topa kafa vurarak uzaklaştırmaya çalışırken Bamba'nın topa ayağıyla hamle yapmasına faul çaldı.

Pozisyon devamında Yasin'e gelirken, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonun devamında hakem İlker Meral golü saymayarak faul olduğu gerekçesi ile golü iptal etti.



Hakem İlker Meral'ın bu skandal kararı öncesinde bir kaç saniye düşünmesi ise dikkat çekti. Poziyoyunun devamında direkt düdüğünü çalmayan Meral'in bu tavrından kendisinin bile verdiği karardan emin olmadığı şeklinde izlenim çıkarıldı.  Meral, pozisyonun devamında Yasin'in itirazlarına da sarı kart gösterdi.

İki skandal karara imza atan Meral'in maçın başından beri takdir haklarını Bursaspor'dan yana kullanması ve maçın son dakikasında direk sonuca etki eden skandal kararı bütün Trabzonsporlu taraftarların tepkisini çekti.
Maçın sonunda Hakem Meral, aleyhinde tezahüratlar yapıldı.

MARCUS MERK: TARTIŞMASIZ NİZAMİ BİR GOL
Lig TV yorumcusu Alman eski Hakem Marcus Merk ise, "Evet top ortaya doğru geliyor. Sol Bamba top ile oynuyor. Net bir şekilde topla oynuyor. Hiç bir şekilde faul söz konusu değil. Hakem burda tehlikeli hareketten kesti oyunu ama tehlikeli hareket varsa kafa fazla eğik olduğu için Trabzon adına serbest vuruş olabilirdi. Bamba, net bir şekilde topla oynuyor ve bu nizami bir gol.
Ben tekrar söylemek istiyorum. Saha içinde maç içerisinde çok sık görülen sahne. Burda bir tartışma bile söz konusu değil. Tartışmasız nizami bir gol" dedi.