Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Letonya maçının ardından açıklamalarda bulundu. Fatih Terim oyuncularının ellerinden geleni yaptıklarını belirtirkeni "Hata varsa sorumlusu benim" dedi.

 Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde: 

"Bu maçın yorumu, kazanmalıydık. 1-1'lik beraberlik bizim işimize gelmez, ama kazanamadık. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Oynatma, seçin bana ait olduğuna göre hata da bana ait. Ben onlara güvendim, ama olmuyor. Kaçırıyoruz, kalemize gelmeden gol yiyoruz. Bunlar devam ettiği sonucunda kabahati kendimde ararım. Bu kadar pozisyona giriyorsanız, kazanmalısınız. Dolayısıyla bu vebal, bana ait."

 

"Bir takım olmak için bir süre gerekir. Değişimde bazı şeyler de gösteriyorsunuz, bizde ne sabır ne bekleme var ki biz de öyle bir şey istemedik açıkcası. Son 4 günde, iki kazanabileceğimiz maçı maalesef 1 puanla bitirdik. Bu bizim için güzel bir şey değil. Türkiye için başarı değil. Aramızda çok fark var, bu farkı da sahada gösteriyorsunuz. Burada Türk Milli Takımı 1-0 öne geçtikten sonra, burayı 3 puanla kapamalıdır."

 

"Sadece gol yemek değil. Oyunu daha takım gibi, daha benim istediğim gibi, mesela zaman zaman müthiş bir oyun var. Bunu yüksek dakikalara yaymak zorundayız. Maalesef, seçim benim olduğu için ben hatalıyım. Daha çok mücadele, daha çok takım olmak bizi başarıya götürür."