Trabzon’da aylardır Burak Yılmaz’ın sözleşmesindeki ‘5 milyon EURO’ya serbest kalır’ maddesi tartışma yaratırken, yönetim de yoğun tepki almıştı. Avrupa’nın devlerini peşinde koşturan 29 golle ligin tartışmasız kralı olan Burak’ın sezon sonu çok küçük bir bedelle gitme ihtimalinin olması herkesi tedirgin ederken, ‘o maddenin’ bilinmeyen gerçeği ortaya çıktı.

Günebakış Gazetesinin haberine göre; Sezon başında sözleşmesini uzatmak için yönetim ile masaya oturan Burak Yılmaz, sözleşmesinde serbest kalma maddesi koyulmasında ısrarcı oldu. Bordo-Mavili yönetim bu yönde 12 ila 15 milyon EURO arasında bir bedel düşünürken Burak “5 milyon EURO sözleşmemde olursa imza atarım. Aksi durumda atmam” sözleri üzerine yönetim bunu kabul etmek zorunda kaldı.

Trabzonspor yönetimi, o maddenin kaldırılması için bir süredir Burak ve menajerlik şirketi ile temaslarını hızlandırırken, Babası Fikret Yılmaz’ın da kendisi ile bu konuda görüştüğü belirtildi. Ancak sezon başında bu madde konusunda ısrarcı olan Burak’ın kapıları açmaya niyetinin olmadığı belirtildi. Bu da Burak’ın sezon sonu ayrılmasının yüksek ihtimal olduğunu gösteriyor.