Stadyum Programına katılan Burak Yılmaz’a TRT bir sürpriz yaptı ama o sürprizin sonucu neticelenmedi. TRT Burak Yılmaz’ın gollerinden bir bölüm hazırladı ve hangi golünü sevdiğini soracaktı ama stüdyodaki sohbette hem soru hem de cevap kaynadı..,

Hangi takıma ve şehre küskün
-Dünyanın hangi liginde oynamak istiyor
-Hangi futbolcular gibi olmalıyım dedi.
-Selçuk İnan’ı arıyor mu..?
-Umut Bulut’u özlüyor mu?
-Ve, hangi takımı da tuttuğunu açıkladı…






İŞTE BURAK YILMAZ’IN
TRT 1’DEKİ ÇARPICI AÇIKLAMALARI…

2 sezondur Türkiye sen konuşuyor? Geçmişten bugüne neler oldu? Herkesin beğendiği bir golcü futbolcusun. Bugünü de konuşma zamanı. Karabük maçından başlayalım. 4 maçlık galibiyet serisi bozuldu.

-    İlk 15 dak. çok iyi başladık. Raht bir şekilde galip gelebilirdik. Colman’ın pozisyonundan sonra direnç geldi karşıya. Penaltıya direnç geldi. Karabük ün için önemliydi. Onlar kazandı, biz kendi hatalarımızla kaybettik. Eskişehir maçı ile yeni bir seri yakalarız inşallah.

Gol krallığı nerede noktalanır? Hedefin ne?

-    Öncellikle benim ilk devre 5 maç artarda gol atamadım. Bunlar yeniden yaşanabilir. Her golcü oyuncunun başına gelebilir. Gol krallığı konusunda kesin biten bir şey yok. Ne kadar gol tarım konusuna gelince böyle bir istatistiği sene başında düşünmüyordum ama kendime güveniyordum. Takımdan çok iyi arkadaşlarım ayrılmıştı bu bende olumsuz bir etki yaratmıştı. Ama bu bana iyi geldi, bireysel performansımı arttırdım. 39 barajını geçmek çok zor ama elimden geldiğince takımıma yardımcı olacağım.

O gol atamadığın süreci nasıl atlattın?

-    Herkes bana Trabzonspor yükünü sen çekiyorsun diyorlar. Sana baskı yaratıyorlar mı diye soruyorlar. Bana baskı iyi gelir, baskı ortamında daha iyi oynarım. O dönemde çok üzülüyorum. Ben fazla gazete okumam bana Avrupa’da sayılı futbolcu denilirken, üç gün sonra gol atamazken beni yerden yere vurmaya başardılar.  Kendimi nereye koyacağımı şaşırdım. Kendimi çok üzdüm. Ailem, hocalarım arkadaşlarımla atlattım. Gol atamazsam bile o güven benden kopmaz, bunda da taraftarın çok büyük rolü var. Onların desteği ile atlattım.

Beşiktaş’a geldiğinde Tigana yeni bir Halil buldum demişti. Beşiktaş Fenerbahçe olmadı, oradaki çalışma biçimiyle, durumla, Trabzon arasındaki fark var mı? İstanbul Anadolu farkı gerçek mi?

-    Çok büyük fark var. Trabzonspor’a ilk geldiğimde çok kötü maçlar oynadım, İstanbul’dan bile kötü. Ama ellerinin tersi ile beni itmediler. Beni itip kalkmadılar. Bana güvendiler. Sahip çıktılar. Futbolcunun kendini iyi hissedebileceği ortam sağlanırsa, yetenekli ise bunlar ortaya çıkar. Ben her zaman iddia ediyorum ki İstanbul’da ileri uç oyuncularının Türk olması çok zor. Bu da hocalardan, futbolculardan ziyade taraftalar ve camiadan kaynaklanıyor. İstanbul taraftarı bir Burak Arda çıksın istemiyor altyapıda. Onlar Ronaldo oynasın izleyelim diyor.

Duran toplardaki çok iyi yaptığın vuruşlar. Bunlar belli ki çok çalıştığın. Kendini geliştirmen gereken alan sence neresi?

-    Duran toplara her idmandan sonra çalışıyorum. Hocam da çalışmamı istiyor, o da iyi vurduğumu düşünüyor. Ama dediğim gibi kafa vuruşlarında eksiğim var bir de tempo olarak oyundan kopmayarak oynarsam daha iyi olacağını düşünüyorum. Hem konsantrasyondan hem de kaçırdığım gol yada oyun içerisinde ufak bir şeyden sinirleniyorum. Bunları aşmam lazım.




Seni isteyen takımlar için düşüncen ne?

-    Ben bundan 2-3 gün önce de söyledim. Burada da aynı şeyi söylerim. her futbolcunun hayali elbette Avrupa’ya gitmektir. Benim de isteğim bu yönde fakat benim kafamda böyle bir düşünce şu anda yok bana da gelen bir şey yok. Ben tamamen Trabzonspor’a konsantre olmuş durumdayım. Ama eğer bir gün Avrupa’ya gideceksem, ancak büyük kulübe giderim. bunu takımım ve hocamda destekler.  Bir ülkeye gidecek olursam İngiltere’ye gitmek isterim

Ajax konusunda teklifler var deniliyor?

-    Bana ve kulübe gelen resmi bir şey yok. Ben sıkıldım bunlardan. Sezon sonuna kadar her şekilde Trabzonspor’da kalacağım. Bana ve menajerlerime gelen teklifler var ama bu teklifleri iletmeyin dedim. Kulübümde huzurluyum.

Hayalinde takım var mı?

-    İlgilenen çok kulüp var bunu biliyorum. Bu kadar teklif var bu kadar göz önündesin. Şımarıyor musun diye soruluyor. Ben buralara direkt gelmedim. şu an en güzel yerdeyim ama en kötü yerleri de gördüm. Takaslık gittim, Kirallık da gittim. her kötülüğü gördüm, şu an en güzel yerdeyim bu nedenle şımarmak gibi bir durum olmaz. Benimle ilgilenen üst düzey kulüpler var ama kafamı karıştıracak şeylerle sezon sonuna kadar somutlaştırmıyorum.

Antalya’dan çok soru geliyor. Antalyaspor için düşüncelerin ne?

-    Antalya’ya çok kırgınım. Onlara çok para kazandırdı, onların altyapısından onların çocuğundan çıktım. Her maçta anneme, kız kardeşime küfür etmeleri beni çok kırdı. Tüm arkadaşlarım orada ama Antalyaspor camiasına çok kırgınım yürek olarak. Ben her oynadığım takımla oraya gittiğimde hep bunlarla karşılaştım. Orayı seviyorum ama gönül koydum.

Onu en iyi tanıyan sizsiniz ne diyeceksiniz hakkında?

Babası: O Karşıyaka’ya attığı golü unutamıyorum. Bana telefon geldi gol atınca. Tabi çok önemli bir baba için evladının başarılı olması. Söylediği her şey mantıklı. Biz de sizler gibi zevkle izliyoruz. Michael Douglas’a babası ona başarıları ile değil başarıları karşısındaki tevazu ile gurur uyuyorum dedi. İnsan büyüdükçe küçülmesini bildikçe iyidir. Çok badireler atlattı artık iyi olur.

Baba olarak hayaliniz ne?

Babası: Vallahi benim en büyük hayalim Beşiktaş’ta oynamasıydı. Maalesef oradan ayrıldı. Daha sonra Fenerbahçe oldu, Trabzonspor oldu. Bana şu andaki hali gurur veriyor. ben de aynı fikirdeyim, Trabzonspor gibi büyük bir takımdan ayrılacaksa büyük takıma gidecek sıradan takıma gidecek değil. Camia ve Şenol Hoca onu sevdi, Trabzonspor ile kanı uyuştur.

Burak bir idolün var mıydı?

-    Ben küçüklükten beri Beşiktaşlı olduğum için hep Sergen Abi ile büyüdüm. O yüzden ben hep Sergen Abi’yi izlemek istiyordum. Ama Sergen Abi, hakan Şükür ve Fatih Tekke idollerimdir.

Takımın tüm yükü senin üzerinde gözüküyordu. Umut’a diyordum ki senin olduğun kanada geçeyim de dinleniyorum diyordum diye konuşman olmuştu. Özlediğin arkadaşların, iyi oynadığın arkadaşların var mı?
-   
Var. Geçen seneki takımdan çok kişileri arıyorum. Şimdi yeni bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Benim için Selçuk İnan’dan sonra Umut benim için çok önemliydi. Dedikleriniz doğru, Umut’a benim yerimde durup benim dinlenmeme zaman yaratıyordu. Bu durumda ben hep gol atıyordum.  Ona 100. golü attırmak beni çok mutlu etti. İkisini arıyorum, onların yerinde olan arkadaşlarım da çok iyi. Geçen seneki takım 3 senelik bir takımdı. Trabzonspor’da edinilen arkadaşlıklar yaşamlık arkadaşlıklar, bu hem şehrin hem de takımın yapısından kaynaklanıyor. Burada her şey gerçek.

İstanbul’da olmaman bu başarıda katkı sağladı mı?

-    Benim yaşama biçimim Trabzon’a özgü diye ben bu başarıları yaşamadım. İstanbul buraya 1 saatlik uzaklıkta. Ben buna katılmıyorum. Trabzonspor olarak İstanbul’da olsaydık belki daha başarılı olurdum. Ben de değişiyorum, bazı şeylerin doğru olduğu anlıyorum. Belki de herkesin geçmesi gerektiği süreden geçiyorum. Artık şehrin performansımı etkileyeceğini düşünmüyorum.




Ligin seyri hakkında ne düşünüyorsun?

-    Daha fazla formda olacağımızı düşünüyordum. Ama ilk devre çok basit puanlar kaybettik. Şampiyonlar ligi maçları çok üst düzeydi bizi etkiledi. şu anda geri kaldığımızı düşünüyorum. Ama play off sisteminde bunun telafisi olduğunu ve bu sistemi kaldıracağımızı düşünüyorum. Trabzonspor 4. sırayı mutlaka yakalayacaktır.

Karabük maçında yüzüne gelen kartopu hakkında ne düşünüyorsun?

-    Karabük hakkında bir şey diyemeyeceğim. Ama bu konuşamayacağımdan değil, Karabükspor’un başında duran teknik direktörün hatırına konuşmuyorum. Onlara başarılar diliyorum.

Maça çıkarken uğurun var mı?

-    Annem, babam ve kız kardeşimle konuşmadan çıkmam maça.

Evliliği düşünüyor musun?

-    Düşünüyorum ama bilmiyorum ne olur ne olmaz. Ama aklımın bir köşesinde var bu fikir.

En beğendiğin futbolcu?

-    Selçuk İnan.

İngiltere’de tuttuğun bir takım var mı?

-    Arsenal.

Türkiye’de başka bir takımda oynamak ister mi yahut oynar mı?

-    Ben Trabzonspor için kanımı, canımı veririm. Beşiktaş taraftarıyım, Beşiktaş’ın benim gönlümdeki yeri bambaşka ama Trabzon için ölürüm. Ama Beşiktaş taraftarıyım.

Bir gün Beşiktaş’a yeniden döner misin?

-    Ben sadece taraftar olarak söyledim.

Sözleşmende 5 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi var mı?

-    Evet, doğru. Ama bu 5 milyon Euro veren beni direkt alır diye bir şey değil. Geçenlerde Başkanımla konuştuğumda her şeyi açıkça söyledim, onun inançlarını boşa çıkarak birisi değilim o da bana güveniyor.

Son mesajların nedir?

-    Taraftarımızın, Trabzon halkının bizi nasıl sevdiğini biliyoruz. Her şey burada Trabzonspor ile başlayıp bitiyor. Herkes galip gelince mutlu oluyor. Bunun farkındayız, bizi hiçbir zaman bırakmadan desteklesinler buna ihtiyacımız var. Biz onların büyüklüğüne yakışır başarıları onlara vereceğiz.