Trabzonspor formasıyla geçen sezon attığı 32 golle Avrupa'daki bir çok takımı peşine takan milli oyuncu Burak Yılmaz, İtalya'nın köklü kulüplerinden Lazio ile anlaşmaya vardı. Burak'ın menajeri Ali Egesel tarafından yürütülen transfer süreci mutlu sonla bitti.

Burak Yılmaz Çeşme'de tatilini sürdürürken menajeri Ali Egesel iki kez İtalya'nın yolunu tuttu ve Lazio kulübüyle masaya oturdu. Lazio'nun 2.2 milyon euroluk teklifini düşük bulan Burak Yılmaz 2.5 milyon eurodan aşağı inmedi. İtalya'daki ilk görüşme'de 300 bin euroluk fark nedeniyle anlaşma sağlanamamıştı ancak ikinci kez menajer Ali Egesel'i Roma'ya davet eden Lazio kulübü 2.5 milyon euroluk teklifi kabul ederek oyuncunun menajeriyle 4 yıllık anlaşmaya vardı.

AÇIKLAMA AN MESELESİ

Burak Yılmaz'ın yakın çevresine artık futbol kariyerime İtalya'da devam edeceğim demesi Lazio ile anlaştığını doğrular nitelikte. Oyuncuyla anlaşan Lazio kulübü Trabzonspor'a ödenecek 5 milyon euro için bordo-mavili takımla pazarlıklarını sürdürüyor. Lazio kulübünün önümüzdeki hafta başında transferi resmen açıklaması bekleniyor.

BURAK NEDEN LAZİO DEDİ?

Golcü oyuncunun 5 milyon euroluk düşük bonservis ücreti bir çok yabancı kulübün iştahını kabartırken, Lazio diğer kulüplere göre daha istekli davranınca Burak Yılmaz İtalya'yı seçti. İspanya, İngiltere ve Rusya'danda ciddi teklifler gelmesine rağmen Burak bu teklifleri göz artı etti. Eski Samsunspor teknik direktörü Petkovic'inde ısrarla Türk oyuncuyu kadrosuna katmak istemesi de Burak'ı cezbetti.