Avrupa Şampiyonası’na olağanüstü bir performans ve Ligue 1 şampiyonluğuyla gelen Burak, geçtiğimiz sezon PSG’yi devirerek Lille formasıyla şampiyonluğa ulaşmıştı.

36 yaşındaki golcünün 2022’ye kadar Lille’de sözleşmesi bulunuyor. Fransız basını, Burak Yılmaz’ın yeni takımı hakkında flaş bir iddia ortaya attı.

Geçtiğimiz sezonun başında Beşiktaş'tan Lille'e bedelsiz olarak transfer olan Burak Yılmaz, ilk Avrupa deneyiminde dünya devlerinin dikkatini çeken bir performans sergilemişti.

Sezon boyunca Lille'in birinci forveti olan 36 yaşındaki golcü, sezon sonunda performansını şampiyonlukla taçlandırdı.

Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'le birlikte Lille'de bir Türk rüzgarı oluşturan Burak Yılmaz, Fransız ekibiyle 33 maça çıktı ve 18 gol, 5 asistle oynadı.

GALTIER ÇOK İSTİYOR

Fransa'da Lille formasıyla birlikte şampiyonluk yaşadığı hocası Christophe Galtier, Ligue 1'de sezonun sona ermesiyle birlikte takımdan ayrılmıştı.

Yine Fransa'da kalan Galtier, Nice'in başına geçti. Yeni sezona Nice'de girecek olan deneyimli teknik adam, takımın golcü arayışlarına çare olacak ismi buldu.

Fransız basınından Mohamed Toubache'nin haberine göre, eski öğrencisi Burak Yılmaz'ı yeni takımı Nice'e kazandırmak isteyen Galtier, her şeyi yapıyor.

Lille formasıyla PSG'yi Ligue 1'deki tahtından indirerek adeta bir devrime imza atan ve Türk bayrağını Avrupa semalarında dalgalandıran Burak Yılmaz'ın yeni sezonda da Fransa'da kalmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.