Burak Yılmaz, menacerleri aracılığıyla Lazio’yla yaptığı görüşmelerde istediği ilerlemeyi kaydedemedi. Şu anda milli takım kampında bulunan Burak, İtalyan ekibiyle görüşmeleri bizzat yürütme kararı aldı. Bu nedenle, milli takım kampı sona erdikten sonra büyük ihtimalle direkt olarak İtalya’nın Roma şehrine geçecek olan golcü futbolcu, burada Lazio Kulübü Genel Direktörü İgli Tare ve teknik direktör Vladimir Petkoviç’le bir araya gelecek. İtalyanlar’ın da Burak’la birebir görüşmek istedikleri ve bu nedenle 26 yaşındaki oyuncunun bu yönde bir karar aldığı öğrenildi. Bu arada Trabzonspor cephesi de Burak Yılmaz’la bir görüşme yapmak istiyor. Ancak Burak’ın direkt olarak İtalya’ya geçmesi halinde, Bordo-Mavili kulüple yapılacak görüşme en erken hafta sonunda olabilecek.

Atletico da devrede

İspanyol AS Gazetesi ise, Burak için Atletico Madrid’in girişimlere başladığını yazdı. Gazete, milli yıldızın, Atletico’nun Cristian Rodriguez ve Emre Belözoğlu’ndan sonra bu sezonki üçüncü transferi olabileceğini iddia etti.

TRABZON: KARAR VER ARTIK!
Bir aydır Avrupa'da takım arayan ve Trabzonspor'a bilgi vermeyen Burak Yılmaz, yönetim tarafından acil görüşmeye çağrıldı.
Milli Takım dönüşü Asbaşkan Nevzat Şakar, Burak ile İstanbul ya da Trabzon'da bir araya gelecek. Görüşmede yönetim Burak'a, "Senden net olmanı istiyoruz. Geçen sezon sözleşmeni en iyi şartlarda yeniledik. Bu takımda kalmanı istiyoruz. Ama senin düşüncen bu değilse bize net kararını söyle. Bu işin uzaması sana da takıma da zarar verir" ifadesini kullanacak.
Burak'ı Avrupa ya da yurt içinde bir takıma gitme işi resmi olarak kesinleşirse, milli futbolcunun sözleşmesindeki madde devreye girecek. Yani 5 milyon Euro'ya serbest kalacak. Trabzon bu rakamı indirmeyi asla düşünmüyor.