Son olarak Bursaspor maçında oyundan alınırken taraftarların kendisini ıslıklaması karşısında el kol hareketleriyle tribünlere tepki verip direkt soyunma odasının yolunu tutan oyuncunun agresifliğinin altında eski bir hesabın yattığı belirtildi.

Sezon başında Beşiktaş'a transferi gündeme gelen ve siyah-beyazlı formayı yeniden giymeyi çok isteyen Burak, yönetimin bonservis bedeli konusunda geri adım atmaması karşısında takımda kalmıştı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Burak'ın bu kararın ardından bir yöneticiye küfür ettiği ve takımda istemeye istemeye oynadığı belirtildi. Yakın zaman önce alacakları sebebiyle TFF'ye başvurup yönetime iki defa ihtarname gönderen Burak Yılmaz'ın kaptanlığı elinden alınmış, şikâyetini geri çekip özür dileyince de yeniden formasına kavuşmuştu. 

Parayı veren alır  Ancak Burak'ın bu özrüne karşılık Bursa maçındaki hareketi bardağı artık taşırdı. Teknik direktör Ünal Karaman, "Bu bir takım oyunu, hep ben mantığı doğru değil" ifadelerini kullanmıştı.

Karamamın yönetime sunduğu raporda Burak Yılmaz'dan faydalanabileceklerini ancak maddi konular yüzünden yaşadığı sürtüşmelerden dolayı kendisi hakkındaki verilecek kararı yönetime bıraktığını bildirdi.

Burak Yılmaz konusunu masaya yatıran bordo-mavili yönetim ilk etapta para cezası verilmesini, devre arasında da iyi bir teklif gelmesi hâlinde satılmasına karar verdi.