Ektiğini biçmek deyimi vardır ya o deyim gerçekleşti dün Akyazı’da..

Hadi baştan başlayalım…

Geçen hafta Burak çıkıyor sağlı sollu giydiriyor, medyayı karşısına alıyor. 

Kimine göre haklı kimine göre değil!

Bu açıklamalar taraftar tarafından “kral, seviyoruz seni, birtanesin” vs tepkilerle karşılanıyor.

Ardından Başkan Ağaoğlu’ndan bir Burak açıklaması;

Burak Yılmaz’a özgüven pompalanıyor.

Ve gelelim maç günü yaşananlara…

Trabzonspor nefis bir. İlk yarı çıkarıyor. Atılan gol ise dünyanın en iyi ligi Premier Lig’deki atılan golden hiçbir farkı yok usta işi kalite işi beceri işi…

Başrolde Burak Yılmaz, Rodallega ve Sosa üçlüsü….

Hemen hemen herkes sahada fark beklerken sarı kartlı Burak Yılmaz’ın ismi tabelada göründü. Tam taraftar alkışlarken Burak Yılmaz el kol yapmaya başladı. 

Ne gerek var?

Buna da taraftar reaksiyon gösterdi, o da normal!

Ama o ondan itibaren tüm iyi giden hamleler bir anda ters tepki yarattı. Ardından Ünal Karaman Burak’ın el kol hareketlerinin etkisi altında kalmış olacak ki, anlamadığımız bir şekilde Hugo’yu da oyundan aldı. 

Kendi evinde 1-0 önde olduğun ve sayısız gol fırsatı kaçırdığın maçta 2 hamleyle “geriye çekilin” mesajı verildi. 

Zaten kafa olarak oyuncuların büyük bir bölümü maçı Burak olayı ile bitirdiğini Burak oyundan çıkarken bitirdi. Yaşananlara anlam veremeyen oyuncu grubu kondisyon düşüklüğünün de etkisiyle 2. yarıda oyundan koptu.

Karaman’ın bu hamlelerini gören ve anlayan Samet Aybaba’da oyuncularına “hucüm” talimatı verince skoru buldular.

90+5’de de maçı da kazanabilirdiler. 

BURAK  KONUSU

Hafta başından itibaren morali üst seviyeye çekilmek istenen Burak Yılmaz’ın yaşadığı olayı yorumlayacak olursak tamamen yanlış bir hareketti.

Hem maça hem kendisine hem de hocasına yapılmaması gereken bir davranışta bulundu. Oyundan çıktığı esnada taraftar onu alkışlarlarken onun el kol yapması bir anda okları kendine çevirdi. Bu aşırı özgüvenden gelen bir sorundur.  Burak oyundan çıkar mıydı? Bana göre çıkmazdı, çıkıyorsa da efendi bir şekilde çıkmalıdır. 

Hadi şöyle bir durum daha paylaşayım. Rodallega Trabzonspor’un küçük Emrah’ı… Yeri geldi itildi, yedek bırakıldı, kadroya alınmadı. Neler çekti neler. Şimdi Karaman yönetiminde güzel işler yapıyor 11 maçta forma giydi 6 da gol attı. Neredeyse tüm maçlarda oyundan çıktı.  Premier Ligde yıllarca oynamış bir isim kariyerse kariyer paraysa para. 

Veya Trabzonspor’a dünya yıldızı olarak gelmiş ve 90. Dakikada oyuna giren ve çıt etmeyen Cardozo….

Akyazı’da böyle bir isim daha görmedim, oyundan ne zaman çıkarsa çıksın hep alkışlarla çıkıyor. İnanılmaz bir olay bu her zaman yaşanıyor, Hugo hep çıkan ilk isimlerden oluyor ve bunu sorun etmiyor. 

Buyrun size iki örnek! 

”Saygı düzenin anahtarıdır.” (Atatürk)

NASIL ÇÖZÜLMELİ

Burak tartışmasız bu ligin en iyi forveti! Nasıl çıkıp medyaya ateş ettiyse Malatya maçına kalmadan antrenmanda hocası ile arasındaki sorunu özür dileyip çözmeli. Onun bu şehre bu şehrinde ona ihtiyacı var.  Kulüp eğer bir yola doğru koşmak istiyorsa bu konunun kapatılması gerekiyor. 

Burak Yılmaz’ın dün yaptığı davranışın ardından İstanbul gazeteleri salyalarıyla “Burak kadro dışı kalmalı, Hemen transfer edilmeli” gibi haberleri pohpohlamaya başladı. 

Ne demeli?