Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Burak Yılmaz'ın transferi için İtalya'nın en önemli takımlarından biri olan Lazio son noktayı koymaya hazırlanıyor.

Bu sezon attığı 33 golle Spor Toto Süper Lig'de gol kralı olan ve kariyerinin en iyi dönemini geçiren Burak Yılmaz, menajeri ile birlikte Milano'da Lazio ile dün pazarlık masasına oturduğu söylendi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; İtalyan ekibinin sportif direktörü İgle Tare ile yapılan pazarlıkta son noktaya gelindi.

5 YILLIK SÖZLEŞME

Yaklaşık 6 aydır Burak'ın peşinde koşan Lazio Sportif Direktörü İgle Tare'nin, yıldız oyuncuya Trabzonspor'a sözleşmesi gereği serbest kalması için ödenmesi gereken 5 milyon Euro'nun sorun olmadığını söylediği belirtilirken, milli oyuncuya da anlaşma imzalandığında 1 milyon Euro ödeneceği öğrenildi.

Avrupa'nın büyük liglerinde futbol hayatını devam ettirmek isteyen 27 yaşındaki Burak'a Lazio'nun teklifi de son derece cazip.

İtalyan ekibinin golcü oyuncuya her sezon 2 milyon Euro'dan 5 yıllık kontrat teklifi ettiği öne sürülüyor.

KARAR ANI

Bu arada Lazio takımını önümüzdeki sezon çalıştırması beklenen şu an Chelsea'nin hocası olan İtalyan teknik adam Roberto di Matteo'nun da göreve geldiği takdirde Burak Yılmaz'ı takımda görmeyi çok istediği bildirildi.

Arda Turan'ın forma giydiği İspanyol devi Atletico Madrid ile bazı İngiliz takımları ve de transfer listesinde olan Burak Yılmaz'ın önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor.