Trabzonspor’un başarılı futbolcusu Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’dan ayrılışı çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Kimi taraftarlar Burak Yılmaz’ın takımda tutulmasını isterken kimisi de satılması yönünde görüş belirtiyor. Trabzon’da yayın yapan gazetelerin spor müdürlerinin görüşleri bir hayli dikkat çekici…



İŞTE SPOR MÜDÜRLERİNİN BURAK YILMAZ’IN SATIŞI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ…

RAHMAN TURAN(GÜNEBAKIŞ GAZETESİ SPOR MÜDÜRÜ)


33 GOLE 2 RESMİ TALİP


Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki Burak Yılmaz’a Trabzonspor’a katkılarından dolayı teşekkür etmeliyiz. O Trabzonspor’a, Trabzonspor’da ona katkı sağlamıştır.
Ancak gelinen noktada yol ayrılığı kaçınılmaz…
Şu da bir gerçek ki, sezonu 33 golle tamamlayan bir futbolcunun Avrupa’dan 2 resmi taliplisinin olması biraz düşündürücü ve biraz da Burak’ın kendini sorgulaması gereken bir konu!
Lazio’nun samimiyetsiz teklifinin ardından, Lokomotif Moskova ile Trabzonspor yönetiminin anlaşması bana göre Burak’ın tekrar başladığı noktaya geri dönmesi için atılan bir adım. “Avrupa’ya açılacağım” feryatları ile Rusya’nın yolunu tutmak kanımca Burak’ın değerinin kaybolmasına neden olacaktır.
Bu nedenle Trabzonspor ile gönül bağını kopartan Burak, bundan sonra nasıl bir karar verirse versin sağlıklı bir karar olmayacaktır.
Gönül ayrılığı gerçekleşen Burak transferinde Trabzonspor kendi menfaatlerini düşünmek zorunda… Burak’ın da yolu açık olsun.


GÖKMEN ÖZAĞCI (KARADENİZ GAZETESİ SPOR MÜDÜRÜ)

KALSA TRABZON KAYBEDERDİ

“Burak Yılmaz geçen sezon göstermiş olduğu çıkışla Trabzonspor ve Türk futboluna damga vurmuş olabilir. Ancak hiçbir futbolcu kendini Bordo-Mavili kulüpten üstün görmemeli.
Geçen sezon özellikle Gaziantepspor maçında yaşananları kimse unutmuş değil. Burak Yılmaz bencilliği yüzünden kaçırdığı bir pozisyon sonrası kulübeye dönerek fırça atar gibi hareket çekmesi, taraftarlar ile tartışmaya girmesi bence onun kredisini tamamen Trabzon’da bitirmişti. Hele de Trabzonspor’a dönmeyeceğim diyerek yönetime ve teknik heyete rest çeken bir futbolcu bana göre Burak’ı yoktan var edenlere en büyük ihanetini yapmıştır.
Dolayısıyla zorla güzellik olmaz. Gitmek isteyen oyuncuya kapıyı ardına kadar açmalısınız. Bence Burak Yılmaz kalsaydı kaybeden Trabzon olacaktı. Burak Yılmaz’ın gidişi ile onun gölgesinde kalanlara da önemli bir şans doğdu. Bence tam zamanında gitti. Trabzon için hayırlısı oldu. Ancak şunu da belirmeden geçemeyeceğim böylesine patlama yapan bir futbolcuda 5 milyon EURO’ya satılmamalıydı. Sözleşmesine o maddeyi koyanlar kendini de sorgulamalı. Trabzonspor daha kazançlı çıkabilirdi.




ERGİN ZİHNİ (KUZEY EKSPRES GAZETESİ SPOR MÜDÜRÜ)

YOLU
N AÇIK OLSUN KRAL

Geçtiğimiz sezon rakip fileleri 33 kez havalandırarak Süper Lig’de gol kralı olan Bordo-Mavili takımın milli oyuncusu Burak Yılmaz’ın, Lazio, Galatasaray derken hiç beklenmedik bir anda Rus ekibi Lotomotiv Moskova'yla anlaşması herkes gibi benim içinde sürpriz oldu.

Çünkü önceki gün Trabzonspor Başkanı Sadri Şener yaptığı açıklamada, “Yerli, yabancı fark etmez. Yeter ki istediğimiz parayı ödesinler” diyerek Galatasaray’ın teklifine sıcak baktığını göstermişti. Ancak işin arka yüzü hiç de öyle değilmiş.

Trabzonspor yöneticileri, Lokomotiv Moskova ile gizli bir şekilde masaya oturarak anlaştılar. Aslında Burak Yılmaz’ın takımdan gitmesi bir nevi Bordo-Mavili takım için çok iyi oldu. Çünkü son zamanlarda maddi olarak kulüp büyük bir sıkıntı yaşıyordu.

Şimdi Burak Yılmaz’dan gelecek olan parayla rahat bir nefes alacak olan Trabzonspor, yeni sezon öncesinde taraftarları coşturacak yıldız bir oyuncu alma şansı elde etti.

Avrupa’ya gitmek isteyen Burak Yılmaz ise Galatasaray’a gitmeyerek yönetime verdiği sözü böylelikle tutmuş oldu. Burak, kulübüne 8.2 Milyon Euro’nun yanı sıra bir kiralık oyuncu kazandırdı. Bu anlaşma her ne kadar Galatasaray’ı ve Atletico Madrid’de forma giyen Arda Turan’ı şoke ettiyse de Trabzonspor için iyi bir alışveriş oldu. Yolun açık olsun kral...



CELAL KADIOĞLU (İLKHABER GAZETESİ SPOR MÜDÜRÜ)

OLMASI GEREKEN BUYDU


Fenerbahçe’ye Gökhan Ünal verildi, 3.2 Milyon Euro + Burak Yılmaz alındı.
Neden alındığı tartışıladururken, Teknik Direktör Şenol Güneş, O’nun yıldızını parlatacağına inandı ve 2 sezonda Türkiye ile birlikte tüm Avrupa ve Dünya’nın gündemine oturttu.
Trabzonspor ile adeta yeniden doğdu.
Bunun mucidi ise Teknik Direktör Şenol Güneş’ti.
Geçtiğimiz sezon sözleşme yeniledi ve “5 Milyon Euro getirirse istediği takıma gider” maddesini mukavelesine koydurdu.
Gitmek istemesine kimse sesini çıkartamaz. Ama Teknik Direktör Şenol Güneş’i arayarak “Trabzon’a dönmem” demesini çok ayıpladım.
Satılması gerektiğine inananlardandım. İyi de oldu.
“Yurt içinde başka bir takıma, Avrupa’da da basit bir takıma gitmem” dedi.
Belki başka nedenler belki de Trabzonspor taraftarına ve camiasını verdiği söz gereği Galatasaray’a gidebilecekken yurtdışını tercih etti.
Çerez niyetine alınmasına rağmen kısa zamanda attığı gol sayısına bakarak hizmetlerinden ötürü teşekkür edilmelidir.
Galatasaray’a gitmemesi duygusal anlamda sevindirici ancak eğer daha fazla para karşılığı satılmamışsa yanlış karşıladığımı da vurgulamak isterim.
Hizmetlerin için teşekkür ederim Burak Yılmaz…
Bu takımdan ne gidenler gördük ama senin kadar açık sözlü ve sözlerine sadık kalabilmek için gayret göstereni göremedik…




HAMZA MISIR (TAKA GAZETESİ SPOR MÜDÜRÜ)

KALMASI SORUN OLACAKTI
Trabzonspor heyecanını kaybetmiş bir Burak Yılmaz'ın kalması sorun olacaktı. Olaya hem bu açıdan hem de ekonomik bakımdan baktığımızda Trabzonspor Kulübünün akıllı bir iş yaptığını söyleyebilirim. Başkan Sadri Şener, elindeki malın para ettiğinin bilincinde davranınca bu yönde kulübe nakit anlamında da ciddi katkı sağlayacak. Sallanan diş yerinde durmaz misali Burak Yılmaz Trabzonspor'dan gitti.