Yeni sezon öncesinde resmi olarak sadece Gençlerbirliği'nden Yasin Öztekin ile anlaşan, Fildişi Sahilli Sol Bamba ile de arasındaki tüm pürüzleri gideren Trabzonspor, diğer transfer çalışmalarını ağırdan alıyor.

Takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Burak Yılmaz'ın henüz herhangi bir kulüple anlaşamaması, UEFA'nın da Türkiye ligi ile ilgili kararını henüz vermemesi nedeniyle hem transfer edilecek oyuncuların mevkileri hem de sayısının belirlenememesi bordo - mavilileri transferde beklemeye itiyor.

Burak'ın takımda kalması durumunda Vittek ve Henrique ile sezonu geçirmeyi planlayan Trabzonspor'da, Burak'ın ayrılması halinde ise mutlaka bir forvet transfer edilecek. Bu pozisyonda Gaziantepsporlu Cenk Tosun ilk sırayı koruyor.

Dany transferinde geç kalmakla eleştirilen ve bu futbolcuyu Galatasaray'a kaptıran bordo - mavililerin, bu kez resmi bir teklifle Gaziantep'in kapısını çalacağı belirtildi. Cenk Tosun için 2.5 milyon euro ve Sapara'nın bonservisini vermesi beklenen Trabzonspor'un, UEFA'nın kararına göre bu rakamı artırabileceği de vurgulandı.

Geçen sezon olduğu gibi Trabzonspor'un Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne alınması halinde Alper Potuk için de Eskişehirspor'a reddedemeyeceği bir teklifle gidilecek.

Trabzonspor yönetiminin, Avrupa'dan gelecek paranın büyük bölümünü transfer bütçesine ayıracağı ancak Teknik Direktör Şenol Güneş'le sürekli görüş alışverişi yapılarak transferin gerçekleştirileceği belirtildi. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Burak Yılmaz'ın transferi için beklemede olduklarını ancak bu futbolcuyla ilgili kendilerine gerek yurtdışı gerekse de Galatasaray'dan herhangi bir teklif ulaşmadığını söyledi.

ENERAMO BEKLEMEDE

Trabzonspor'a önerilen ve geçen sezon Sivasspor forması giyen Eneramo'nun transferi için teknik firektör Şenol Güneş'in kararının beklendiği öğrenildi.

Bonservisi elinde olan oyuncunun bu nedenle yıllık ücretini yüksek tuttuğu, bordo-mavililerin de hem takım içindeki dengeleri bozmamak hem de Şenol Güneş'in transfere ölçülü para harcanması isteğinden yola çıkarak bu futbolcuyu beklemeye aldığı öğrenildi.