Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Beyaz TV'ye konuştu ve kendisinin belli kesimler tarafından bilinçli olarak agresif gösterildiğini ve bu nedenle de demeçlerinin çarpıtıldığını belirtti. Kayseri Başkanı Recep Mamur ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında söylediği sözlerin basına yansıma şeklinin gerçekten uzak olduğunun altını çizen Hacıosmanoğlu şunları söyledi: Kayserispor Başkanı benim çok sevdiğim bir insandır, dostumdur. Aziz Yıldırım hakkında da 'Adam değildir' diye bir cümle kurmadım. Beni agresif göstermek için Yıldırım yandaşlarının çıkardığı dedikodular bunlar. Bu tür bir açıklama son derece yanlış olurdu ki ben kendisini muhatabım olarak görmüyorum. Askerliğini yapsın sonra konuşuruz. Ben 18 ay askerlik yaptım. 'Atatürk'ün yılmaz bekçileriyiz' diyenler önce vatani görevlerini yerine getirsinler.


FENER TARAFTARI iLE SORUNUM YOK
Fenerbahçe ile Aziz Yıldırım'a yaklaşımı arasında farklar olduğunu vurgulayan bordo-mavili kulübün başkanı "Fenerbahçe ile Azizbahçe taraftarlarını birbirinden ayırt ediyorum" ifadesini kullandı ve açıklamalarına şöyle devam etti: Fenerbahçe taraftarlarına karşı en ufak bir sorunum yok, kendilerinin başımın üzerinde yeri olduğunu her fırsatta söylüyorum. Hatta bu nedenle Trabzonspor camiası tarafından zaman zaman yanlış anlaşıldığım da oluyor. Bizim sıkıntımız Azizbahçe ile. Azizbahçe yandaşlarının gözümüzde Aziz Yıldırım'dan hiçbir farkı yoktur, bizim için aynıdır. Fenerbahçeliler'den özür dileyebilirsiniz, Azizbahçeliler'den değil. Onlarla mücadele etmek lazım. Bütün çabamız bu yöndedir. Her zaman söylüyorum, temiz futbol için çabalıyoruz.

SİYASET FARKLI KULVAR
Hacıosmanoğlu, siyasetçilere olan yakınlığının herhangi bir parti ile kendisinin ilişkilendirilmesi anlamına gelmemesi de gerektiğini dile getirirken şu ifadelere yer verdi: Siyasetçileri kim kullanıyor. Siyasete yakın olabilirsiniz ama menfaat peşinde koşuyorsanız ve paranıza para katmak için camialarınızı kullanıyorsanız burası yanlış. Ben hiçbir siyasi partiye mensup değilim, hiçbir siyasi partinin taraftarı da değilim. Bana bazen bakanlar bu tür espriler yapıyor. Siyaset farklı bir kulvar. Her insanın farklı bir hayali var. Benim hayalim Trabzonspor başkanlığıydı.