Deplasmanda Beşiktaş ve Galatasaray'a kök söktüren Trabzonspor, Sarı-lacivertli takımı da aynı taktikle devirmenin planlarını yapıyor. Deplasmanda en son galibiyetini Beşiktaş karşısında 2-1'lık skor ile alan Bordo-mavililer 3 maçtır dış sahada kazanamamanın acısını ezeli rakibinden çıkarmanın planlarını yapıyor.

Ligin ilk yarısında oynadığı derbileri kaybeden ancak ikinci yarıda ise Beşiktaş'ı 2-1, Galatasaray ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Bordo-mavililerde teknik direktör Şenol Güneş, takımının derbilerdeki performansından memnun olurken, oyuncuların farklı bir motivasyonla zorlu maça hazırlıyor. Oyuncularıyla yaptığı görüşmelerde İnönü Stadı ve TT Arena Stadı'nda gösterdikleri performansı göstermeleri halinde Fenerbahçe karşısında galip gelebileceklerini belirten Güneş, "Süper Final'de üst basamakları

zorlayabilmemiz için mutlak kazanmamız gereken bir maç. Fenerbahçe taraftarının atmosferi nasıl etkilediğini biliyoruz. Bunu lehimize çevirmemiz için topun sürekli bizde kalması çok önemli. Gelecek olan tepkilere ve yaşanması muhtemel bir takım hadiselerin dışında kalarak futbolunuzu oynamazı istiyorum. Hakemle ve taraftara karşı bir davranış içinde olmanızı istemiyorum. Sadece futbolun gereklerini yerine getirmenizi bekliyorum. Sahamızda oynadığımız maçta yaşananları hep birlikte gördük. Camiamızın bu maçta bizden zafer beklediğini unutmayın" dediği öğrenildi.

DERBİLERİN ADIMI COLMAN

Süper Final'de Fenerbahçe'nin konuğu olacak olan Trabzonspor'da gözler der bilerin adımı Colman'a çevrildi. Geçtiğimiz hafta Spor Toto Süper Lig'de oynanan Orduspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Arjantinli oyuncu antrenmanlarda gösterdiği performans ile göz doldururken teknik direktör Şenol Güneş de bu oyuncuyla yakında ilgileniyor. Fenerbahçe maçıyla yeniden sahalara dönecek olan Colman, büyük maçlarda ortaya koyduğu performans ile göz dolduruyor.

Daha önceki açıklamalarında Fenerbahçe maçını kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Gustavo Colman, "Fenerbahçe ile oynayacağımız her maç bizim için çok önemli. Taraftarlarımız bu maça her zaman farklı bir gözle bakıyor. Bu sezon çok mutlu edemediğimiz taraftarımızı bu maçı kazanarak mutlu etmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için sahada çok çalışmamızda bir gerçek" görüşünü bildirmişti.

ZOKORA İLK KEZ Fenerbahçe KARŞISINDA OYNAYACAK

Trabzonspor'un sezon başında İspanya'nın Sevilla takımından transfer ettiği Didier Zokora, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde bu sezon ilk kez Fenerbahçe maçında forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyor. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de oynanan 34 maçında 21'inde forma giyen Didier Zokora, Afrika Kupası maçları nedeniyle de Bordo-mavili takımdan uzak kalmıştı. Birçok maçta forma giyemeyen Zokora'nın Türkiye'de bulunmasına rağmen forma giyemediği maçlar arasında Fenerbahçe maçları ilk

sırada yer alıyor. Sarı-lacivertli takımla İstanbul'da oynayacakları Süper Final maçını bekleyen Fildişili oyuncuyu farklı bir heyecan sardı. Süper Ligin ilk yarısında ve ikinci yarısında cezalı olduğu için Fenerbahçe maçlarında oynayamayan Trabzonspor'un orta sahadaki yıldızı Didier Zokora'yı Süper Final maçlarıyla birlikte Sarı-lacivertli takım karşısında oynayacak olmanın heyecanı sararken, Fildişili oyuncu, Kadıköy'de Bordo-mavili takımın en büyük silahı olacak.

GÜNEŞ, DERBİNİN ONBİRİNİ KAFASINDA BELİRLEDİ

Sahasında uzun süredir yenilmeyen rakibi karşısında sürpriz yapmaya hazırlanan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş de Fenerbahçe'yi devirecek planlara son şeklini verirken sahaya süreceği ilk on biri ise hemen hemen belirlemiş durumda.

Fenerbahçe maçına kalede Tolga ile başlayacak olan Güneş'in savunmada Serkan, Giray, Mustafa, Cech, orta alanda Zokora, Colman, Alanzinho, Olcan ileride ise Halil ve Burak şeklinde çıkması beklenirken, Güneş'in hafta içinde yapılan çalışmalarda Serkan Balcı'yı orta sahada denediği gözlenirken savunmada ise Giray-Glowacki ikilisine dönebileceği de belirtiliyor. Volkan'ın yerine ise son haftalardaki performansı ile beğeni toplayan Halil Altıntop'a şans vereceği ifade edildi.