Maçın ilk yarısında Trabzonspor maalesef büyük takım görüntüsü ortaya koyamadı. Taraftarlarını üzdü. Oynamamak için herkes bir bahane üretiyor. Zokora ailevi sebeplerden gelememişmiş. Adrian iki maç oynadı, dizi çekti. Ve dün ne yazık ki ilk yarıda Soner, Emre ve Yasin’in bu takımı alıp ileriye götürmesi beklendi. Belki futbolcular kaliteli ama şu anda forma, onlardan daha ağır. Ve bunların altında eziliyorlar.

İlk yarıda enteresandır, Trabzonspor 44. dakikada Orduspor kalesiyle topu buluşturdu. Bu da Trabzonspor’un ilk yarıdaki oyunu hakkında biraz bilgi verebilir.

Olcan’ın ikinci yarıda oyuna girişi, Trabzonspor’u hareketlendirdi. Janko’nun kafa vuruşunun direkten dönmesi talihsizlikti. Ama aynı Janko, nefis bir kafa golüyle Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi.

Ne yazık ki Trabzonspor, öne geçmesine rağmen, geçmiş maçlarda olduğu gibi bu avantajını kullanamadı, 79. dakikada da kalesinde golü gördü.

Ama ikinci yarıda Trabzonspor’u ayağa kaldıran Olcan, bu kez asisti değil golü yapıp, takımını kurtaran isim oldu.

Şunu da belirtmekte fayda var. Trabzonspor, bu ligin en az gol yiyen takımı. Dün Orduspor forvet elemanları, bu az gol yiyen savunma ve kaleciyi belki de bu sezon ilk kez bu kadar zorladılar. Zaten atıp kazanmakta zorluk çeken bir takım, yemeye başlarsa, işinin daha da zorlaşacağını söylemek yanlış olmaz.

Trabzonspor’un aldığı puanlar, bulunduğu yer, hala alamadığı kupa için verdiği uğraş ve bazı futbolcuların çıkardığı sorunlar... Takım olamamanın verdiği sıkıntılar, iyi futbol oynayamaması, belki hoşgörüyle karşılanabilir. Ama bu sorunlara rağmen, takım oyunundan bu kadar uzak olması, doğru değil. Üç maçlık seri yakalayanın şampiyonluğu kovalayacağı bir ortamda, Trabzonspor’un daha diri oynaması, büyük paralar alan futbolcuların da aldıklarının karşılığını vermesi gerekir. Büyük takım olabilirsin, ama takımdaki futbolcuların da büyüklüğünü göstermeleri gerekir.

İkinci yarıda Trabzonspor’un oynadığı futbol, taraftarlarını çok tatmin etmese de, bu sıkıntılı ortamda 45 dakikada verdiği mücadeleyi, her maçta otaya koyarsa, bordo-mavili takımın ileride düzelecek olduğu da aşikar.