10 gün boyunca hazırlıklarını Trabzon’da sürdürecek olan Beytepe Metespor Teknik Sorumlusu Bora Bulgurlu "28 Eylül’de sezonunun açılmasıyla ilk maçımızı gerçekleştireceğiz. İlk etap çalışmalarımızı tesislerimizde gerçekleştirerek 26 Ağustos günü Trabzon’a gelerek 2. Etap çalışmalarımıza başladık. Hem iklim hemde spor tesisleri açısından her ortamın olduğu Trabzon bizim içşn mükemmel bir tercih oldu. Kamp boyunca 3 hazırlık maçı gerçekleştireceğiz." dedi. 

Kulüp Başkanı  A.Koray Gülhan, "2018 yılında kurulmuş bir kulübüz ve 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 2. Ve 1. Amatör ligi toplamda 50 maç yaparak geçtik. Bu sürede sadece 2 mağlubiyet aldık.Trabzon ve Trabzonspor sevdalısıyım. Trabzonspor kombinem var. Oyuncularım ve teknik heyetimle birlikte AEK maçında stadda olacağız ve  Trabzonspor'un gruplara kalmasını büyük Trabzonspor taraftarı ile kutlayacağız. Yönetim olarak kamp için futbol kenti Trabzon’u seçerek  doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Trabzon'a gelince bunu daha iyi anladık. " dedi. 

Asbaşkan Harun R. Sazak ise, " Böyle imkanları olan Trabzon şehir takımlarının kamp için başka illeri seçmelerine anlam veremiyorum. Budan sonraki süreçte kamp için tekrar burayı seçeceğiz." dedi. 

Yönetim Kurulu Üyesi Salih Z. Öztoprak ise" Güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz. Trabzon’da gerek Bölgesel Amatör Lig (BAL) gerekse diğer amatör liglerin akreditasyonu ile geniş bir kamp programının yapılarak hazırlık maçlarının oynanması diğer il takımlarının da ilgisini çekecek olup, böyle bir organizasyonun Trabzon şehrine büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyiz." dedi.