61SAAT SPOR SERVİSİ - Takımın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükaydın, özellikle sakat ve cezalı oyunculara vurgu yaptı. Büyükaydın, “Daha çok çalışmamız lazım. Eksikliklerimiz var bunları biliyoruz. Her hafta bir oyuncu kaybediyoruz. Kart görüyor veya sakatlıklar var. Galatasaray maçından bu tarafa yaşadığımız sakatlık, cezalılar bizi ciddi şekilde kadro kurmakta zorluyor. Dikkat ederseniz son maçlarda alt yapıdan oyuncuları kadroya kattık. Çocuklar da iyi çocuklar ellerinden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışıyor ama mevkisel anlamda eksiklikler olunca görev yerlerinde değişiklikler yapmak zorunda kalıyoruz. Bu aksaklıklar bizi yoruyor. Bazı maçlarda verdiğimiz sinyallerle iyi şeyler olduğunu düşünüyorum. Netice alamadığımız için üzgünüz. Her şeyden önce 3 puan almak zorunda olduğumuz maçlar var. Bir çıkış yapsak, belki birkaç maç kazanmamız lazım. Bu maçta da iyi pozisyonlar yakaladık. Gol yapamadık. Karşı takım Konyaspor haddini bilerek oynuyor. Çok iyi bir takım mı bana göre çok iyi bir takım değil. Ama kendi sahasında iyi bireysel paslaştığı iyi savunma yapıyorlar. Ama defanslarında çok ciddi bireysel hatalar yaptıklarını düşünüyorum. Ama biz gol yapamayınca sayısal eksik duruma düşüyoruz. Gol yediğimiz pozisyondan sonra biraz demorilize olduk ama bunu atlattığımızı düşünüyorum. İyi pozisyonlar oldu” dedi.

TRABZONSPOR’UN PENALTISINI VERİLMEDİ
Konyaspor maçında Trabzonspor’un bir penaltısının verilmediğini kaydeden Büyükaydın, “Penaltı pozisyonu oldu. İlk anda belki tereddüt gibi oldu ama bütün izleyenler Yusuf’un pozisyonunun penaltı olduğunu söylüyor.  Çünkü Yusuf erken hamle yaptı. Rakip yaptığı hamleyle Yusuf’a dokunuyor vuruyor yere düşürüyor. Bu pozisyondan önce aynı oyuncu sarı kartlıydı. Penaltıyı verse onu atacak. Onlar sayısal eksik duruma düşecek. Maalesef bizde kolay atıyorlar ama onlarda olmadı. Bunu hep beraber Türkiye’de gördü. Bu sene hakemlerin Trabzonspor üzerinde yaptığı çalışmanın ürünün yaklaşık 18 puanla ödedik. Biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Konyaspor maçında Ramazan Övüç ilk defa oynayan oyuncu çok da yetenekli çok iyi şeyler yaptığını düşünüyorum. Çok basit attı. Ama rakip takımda ki penaltıyı vermeyip adamı atmamak için penaltına faule çevirdi. Faul nasıl olur bilemiyorum. Faulün o şekilde rakip takımın bizim oyuncuya kafasıyla müdahale etmesi lazımdı.  Öyle bir şey olmadı. İkisi ayakla çıkıyor birisi erken davranıyor diğeri ona vuruyor penaltı pozisyonu vermedi” dedi.

SCOUT EKİBİNDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR
Scout ekibinde de değişiklikler olabileceğini ifade eden Büyükaydın,  “Yeni başladı arkadaşlarımız. Bir kısmı aramıza birkaç gün sonra katılacaklar. Çalışmalarımızı önce planlama yapıyoruz. Yapmamız gerekenleri analiz ediyoruz. Oyuncu kadromuzda ki durumu tespit ediyoruz. Mevkilerimizde şuan da acil eksiklikler nelerse hangi mevkilerle ilgili o yönde çalışma programımızı önümüzde ki hafta Türkiye’ye, Avrupa’ya, Dünyaya ciddi şekilde yayılıp bu arkadaşlarımızın çalışmalarına başlayacak. Scout ekibinde ki arkadaşlarımızın bir kısmı şuan da hepsi yüzde yüz yapabilir anlayışı ile söylemiyoruz. Yapanla devam edeceğiz yapmayanlar görev değişikliği yapabiliriz. Böyle bir durum var. Biz bu şekilde bu arkadaşlarımızla iyi ürün çıkaracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

TELE KONFERANS KRİZİ
Trabzonsor’da yaşandığı ileri sürülen “Telekonferans krizi” ile ilgili de konuşan Büyükaydın, bu durumun doğru olmadığını kaydetti. Büyükaydın, “Arkadaşlar böyle bir şeyler doğru değil. Herkes bir şeyler ortaya atıyor. Öyle şeyler yazılıp çiziliyor ki ben bile okumamaya başladım. Karşılıklı bir birine soru sormak, b.ir biriyle bazı şeyleri paylaşmak veya masaya yatırmak bunlarla ilgili bu tür krizler ortaya atılması hoş değil” ifadelerini kullandı.

MUHAMMET VE ESTEBAN ARASINDA Kİ TARTIŞMA

Büyükaydtın, Muhammet ile Esteban’ın koridorda ki tartışmasının ardından soyunma odasında barıştığını ifade ederek, “Bu çok doğaldır. Futbol oynayan insanlar bunu bilir. Maçta Esteban doğal olarak o stresli havada tepki koymuş olabilir. Muhammet üzüldü, oyuncu olarak çıkmasından hırsından dolayı çıkarken üzülüyor. Yavaş ağır hareket edince biz mağlup durumdayız niye yavaş hareket ediyorsun diye tepki koydu. Ama bu tepki öyle büyüttükleri kadar bir şey yok. Soyunma odasına giderken telaş oldu. İçerde bir birlerine sarıldılar. O onu anladı o da onu anladı. Yabancı olduğu için Esteban yabancı anlatıyor, karşısında ki insanda o anda anlamamış olabilir. Tercüman geldiği zaman benim tepkim sana budur diye demek istiyor. Ama tabi bunu farklı algılanıyor farklı yansıtılıyor. Ortada bir şey yok. Bunlar doğaldır. Bütün futbol oynayan insanlar, soyunma odasında kavgada ederler. Bunlar çok yaşandı yıllarca yaşandı. Ama önemli olan sahaya çıktıktan sonra veya dışarda bir birleriyle arkadaş olmaları. Zor dönemden geçiyoruz bu dönemde ufak tefek yanlışlar olabilir bunları görmemek lazım. Trabzonspor camiası büyük cami. Şuan da düştüğü durumu bizde hazmedemiyoruz. Gece gündüz mücadele veriyoruz. Daha neler yapabiliriz diye.. 5 tane sakat 4 tane kırmızı kartlı. 9 oyuncudan yoksun… Bu gün dahi 2’si geliyor bir tane daha kaybettik kırmızı kartla. Şuan da takım hepsi düzelmiş halde olsa takımın bu hallerde olacağına inanmıyorum” dedi.

AYTAÇ VE OKAY OYNAYACAK MI?
Büyükaydın, sakatların önümüzde ki Mersin maçında oynayıp oynamayacağın ise şu şekilde açıkladı:  “Bugün ki idmanlarda Okay top idmanına yavaş yavaş başladı. Ayağında ki sıkıntıyı biliyoruz. Tedbirli olmaya çalışıyoruz. Aytaç’da dün tempolu koşularla ayağını deniyor bugün deniyor. Son güne kadar arkadaşların oynayacak gibi hazırlamaya çalışıyoruz. Ama sıkıntı hissedersek, .belki doktorumuzun verdiği rapor neticesinde belki 1 hafta daha dinlenmesi gerekin dinlendirmek istiyoruz. Çünkü erken oynayıp daha uzun süre kaybetmektense o noktada ki son gün yapılan testlerden sonra kararımızı vereceğiz. İnşallah yetişir diye ümit ediyorum hepsini… “