Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Sebahattin Çakıroğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hâlâ koltukta kalma sebebinin Akyazı'nın isim hakkını satmak ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni havaalanına vererek oradan gelecek parayı ele geçirmek olduğunu söyledi.

Dün, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yaptığı açıklamalara da değinen Çakıroğlu, ''Galatasaray maçı kaybedildiğinde sevinenler var diyor. Bu tamamen gündemi saptırmaya yönelik bir söylem. İç düşman yaratarak ortaya çıkan algıyı dağıtmak, insanları karalamak istiyor. Ama bunu yapabilmesi mümkün değil. Film bitti, cin şişeden çıktı. '' dedi.

Trabzonspor Başkan Adaylığının da söz konusu olduğunu belirten Çakıroğlu, ''Bizim için Trabzonspor başkanlığı olmazsa olmaz değildir. Olmazsa olmazımız Trabzonspor'un başarısı. Bu başarı için bize hangi gömlek biçildiyse onu giyeriz'' dedi.

Öte yandan Çakıroğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hâlâ ısrarlı bir şekilde başkanlığa devam etmesi konusunda ise şok bir iddiada bulundu.

Kongre üyelerinin 2 bine yakın imza toplamasına rağmen, Yargıtay'dan ve yerel mahkemeden 26 Mayıs 2013'teki kongre hakkında karar verilmesine rağmen hala görevini sürdürmekte ısrar eden Hacıosmnaoğlu'nun Akyazı ve Mehmet Ali Yılmaz Tesislerin'den gelecek olan para üzerinde hesap yaptığını belirten Çakıroğlu,''Sportif olarak başarılı değilsiniz, maddi olarak başarılı değilsiniz, manevi olarak başarılı değilsiniz. O halde neden hala orada duruyorsunuz. Başka bir şeyin peşindesiniz o zaman. Trabzonspor'da Akyazı'nın isim hakkı satışı var. Ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin istimlak edilerek havaalanına verilmesi var. Buraya Havaalanı için yeni bir pist yapılacak. Burada bütün hadise oradaki geliri ele geçirmek. Eğer benim söylediğim iddia yanlışsa çıksın yalanlasın. '' ifadelerini kullandı.