61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’de en popüler alanların başında spor, özelliklede futbol geldiğini kaydeden Çakıroğlu,  “Maalesef son yıllarda ülkedeki liyakat sorununun negatif anlamda sirayet ettiği en popüler alanların başında da futbol gelir..
Napoli ile birlikte dünyada farklı bir statüde futbolu temsil eden şehir Trabzon ve takım Trabzonspor'dur. Trabzonspor şehir takımıdır ve şehirde yaşayan herkes o takımı ile nefes alır  fanatiktik  derecesinde de destekler..
 Bunun artı ve eksi yönleri vardır ancak bunun ayrı bir gündem olarak ele alabiliriz” dedi. 

UZUN VADELİ HESAPLARIN KISA VADEDE... 
“Bugün mevzu bahis olan Divan seçimleri için tekrar Trabzonspor ve siyaset bir araya geldi” diyerek devam eden Çakıroğlu, “Sorarsanız herkes Trabzonspor'u dert ettiği için bu koltuklara talip..
Oysa uzun vadeli hesapların kısa vadede gerçekleşmesi için kestirme yol yürüyen merdiven  görülür futbol ve Trabzonspor..
Bu şehirde bedava bilet almak, yakınlarını deplasman maçlarına götürmek için başkanın cevapsız arama listesini kabartan vekiller var. Kimse bize hariçten gazel okumasın. Hani lafın gelişi "herkesin ciğerini biliriz".
Maalesef bugüne kadar siyasetin müdahilliği Trabzonspor'a zarar vermiştir.  Bu bağlamda düşünürsek zarar vereceği de aşikardır. 95-96 sezonunda o günkü kulüp başkanının bile şehirdeki stadın UEFA kriterlerine uygun değil denerek hizaya çekilmesinde var olan siyaset şehirde oluşturulan gerilimde de aktördü. 3 Temmuz şike olayından sonra da Trabzonspor'un hakkının gaspında aktör olan siyasetti ya da hak gaspını yapanların elini güçlendiren...
 Bu örnekleri artırabiliriz ancak siyasetin, spor söz konusu olunca ortak paydası olacak olan, olması gereken veya bizim olmalı diyeceğimiz noktası spora, futbola" taraftar olarak katılması yönündedir” dedi. 

SİYASET BEDENEN İÇİNDE
Siyasetin fikren değil, bedenen de futbolun içinde bulunduğunu kaydeden Çakıroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
“Bugün Trabzonspor'un divan seçimleri söz konusu olunca bir kez daha gördük ki siyaset sadece fikren değil bedenen de futbolun içinde. Bu ilginin esas sebebi oy devşirmektir. Ve bu ilgiye sahip siyaset genelde kazançlı çıkar. Kulübün kaybı önemsenmez..
Ancak böyle bir yaklaşım veya zihniyet kulüplerin ciddi kayıplarına sebep olur.
Trabzonspor üst kimliktir ve bu kimliği şahsi hesaplarından üstün tutanlar bu konuda samimiyseler tek çatı altında toplanmalı. Sözde kalmayan samimi tavırlar ortaya konmalı..
Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri beliriyorsa orada güneş batıyor, Trabzonspor da bu vahamete doğru sürükleniyor demektir”