Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, maçın ardından yaptığı açıklamalarda, “Yediğimiz goller kolay gollerdi. Hele hele kafayla vurulan gol olmaması gerekiyordu. Yine şansızlık yaşadık. Bu hafta böyle oldu. Sakatlarla geldik. İlk yarı istediğimiz gibiydi. İkinci yarıda Abdulkadir’in çıkması hastalanması her şeyi alt üst etti. Onur’un da golden önce sakatlanması.. Rahatlıkla çıkaracağı toptu. Kendisi söyledi. Bu maçı çok farklı şekilde bitirmemiz gerekiyordu. 
Mecburen Bero’yu aldık. Hazır değildi. Hazır olsa direkt oynatacaktık. Sağ tarafta kanat... Elimizde olmadığı için mecburen Pereira’yı öne aldık. Her şeye rağmen bir sürü net pozisyon bulduk. Ne olursa olsun öndeyiz. Sahadaki arkadaşımızın kesinlikle bitirmesi lazım. Gelenleri atamadık. Kolay goller yedik. İlginç bir maç oldu. Bizim adımıza çok şansızlık oldu. Kucka ve Abdulkadir’in çıkması bütün oyun düzenimizi her şeyimizi bozdu. Osmanlı can havliyle saldırınca pozisyonlar oldu” dedi. 

Onur’un sakatlığı ile ilgili de konuşan Rıza Çalımbay, “Şuanda iyi değil tabiki durumu. Kendisi de o gol pozisyonunda, ondan önce sakatlandı. Onu rahatlıkla çıkabilirim dedi. MR çekilecek. Abdulkadir’e baktık. Hiç bir şey yoktu. Kucka, sağ tarafım kapandı dedi tamamen. Hastaneye götürdüler. Kadro kısıtlı. Oyuncu yok. Baktığınızda mevkisinde olmayan arkadaşlarımızı  oynatmak zorunda kaldı. Ama yine de her şeye rağmen bu maçı bitirmemiz gerikiyordu. Pozisyon yakaladık ama bunları da atmamız gerekiyordu” diye konuştu.