Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, dünkü antrenman sonrası Çorum Belediyespor ile oynanan kupa maçında rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Kolombiyalı oyuncu Hugo Rodallega ile görüştü. Tercüman eşliğinde yapılan konuşmanın ardından futbolcunun sırtını sıvazlayan Çalımbay, öğrencisine moral vermeye çalıştı.

Çalımbay, Çorum Belediyespor maçında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Hugo Rodallega'ya verilen cezanın fazla olduğunu söyledi.Oyuncunun durumuyla ilgili konuşan deneyimli teknik adam, "Ortada bir haksızlık var. Bizim oyuncumuz durup dururken kafa atmaz. Kendisi ile konuştuğumda, 'Neden böyle bir tepki göstereyim' dedi. 'Hatalıyım, ne olursa olsun yapmamalıydım' dedi. Haksızlığa uğradığını söylüyor. Rodallega'ya yardım etmek, dinlemek lazım. 3 maç fazla... Biz onu oyundan alıyorduk. Kararı verenlerin düşünmeleri gerekiyor. Belki de ceza değil moral vermek gerekiyor" dedi.

Bordo-mavililerin dünkü idmanına Juraj Kucka katılmadı, Burak Yılmaz ile Ogenyi Onazi ise takımdan ayrı koşu yaptı. Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanın son bölümünde yarı sahada çift kale maç oynandı.