61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay 55 yaşına girdi.  Yaş gününde Trabzon'un çeşitli noktalarını ziyaret eden Çalımbay'ın son durağı Trabzonspor Müzesi oldu.

Kupaların sergilendiği müzeye giden deneyimli teknik adam burada Müze Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun müze hakkında bilgiler aldı.

Trabzonspor’un eski başkanı Nizamettin Algan ve beraberindeki ekip ile müzeyi gezen Çalımbay adeta hayran kaldı. Özellikle yarım kupayı dikkatle inceleyen Çalımbay sergilenen kupanın geçmişini de yetkililerden öğrendi.

"BİZE DE NASİP OLUR İNŞALLAH"

Müze ile ilgili konuşan Çalımbay “Uzun süredir müzemize gelmek istiyordum. Tasarımı olsun içerideki kupalar olsun gerçekten çok güzel düzenlenmiş.  70’li yıllardan itibaren kazanılan kupalara hakimim. O dönemlerde futbolun içerisindeydim. Trabzonspor’un bir çok başarısına şahit oldum. İnşallah Allah bize de nasip eder. Tüm Trabzonsporlu taraftarların görmesi gereken bir yer” dedi.

UZUN "MÜZE PRESTİJ NOKTASIDIR"

Ziyaret ile ilgili konuşan Arşiv ve Müze Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun “Trabzonspor’umuzun antrenörü Çalımbay’a bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürr ederim. Müze, kulübün prestij noktasıdır. Alın teri emeğin koyulduğu yerdir. Oyuncuların ve teknik heyetin sahip çıkması gereken bir yerdir” dedi.

Ziyaretin ardından Uzun ve beraberindeki ekip Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay’a hediyeler verdi.