61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’un yeni transferlerinden Bakasetas, hafta sonu oynanacak Gaziantep maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakasetas özetle şu şekilde konuştu:

BAŞKA TAKIMLADA ANLAŞMAYA YAKINDIM

Başka bir takımla anlaşmaya yakındım. Ben hayatta hep şuna inandım. Hayatta her şeyin bir nedeni vardır. Şu an Trabzonspor’dayım. Çok mutluyum. Buraya geldiğim ilk andan itibaren bütün takım arkadaşlarımız, çalışanlar, herkes çok sıcak davrandı. Çok sıcak karşılama yaşadım. Dolayasıyla burada olmaktan dolayı çok mutluyum.
Burada oluş sebebim, futbolumu oynamak, futbolumla takıma yardım olmak, Trabzonspor’u ait olduğu hak ettiği yere ulaştırmak.
Şu an bildiğiniz gibi dünyada Pandemi süreci var. Bu salgın sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen takımın bana bu yatırımı yapması benimde saha içinde bunu geri ödemeye, karşılığını, hak ettiği yere getirmeye itiyor. Bende saha içinde bunu yapmaya çalışıyorum* 

MODERN FUTBOLDA 10 NUMARADAN BEKLENTİ…

Adriano’yu kendisine idol olarak belirlemesine Bakasetas, “Aslında sizin de bahsettiğiniz gibi bende onun gibi olmaya çalışıyorum. Hem şutlarımla, hem ceza sahası içinde takıma yapacağım yardımla kazanmaya yardımcı olmak çalışıyorum. Son yıllarda futbol değişen oyun olara görülüyor. Artık 10 numaralardan tek beklenti gol ya da asist üretmeleri değil, aynı zamanda savunmada takıma yardımcı olmaları. Bende bazı zamanlarda hücumda, bazı zamanlarda savunmada takıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Modern futbolun gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Ama bahsettiğinizde haklısınız, kendisi benim idolüm” dedi.

SAHA DIŞINDA DA ÖRNEK OLUNMALI

Bakasetas, “Öğrenmeyi kitap okumayı çok seven birisiyim. geçen yılın başlangıcıyla, pandeminin başlaması sebebiyle öğrenmeye kitap okumaya dil öğrenmeye çok vaktim oldu. Pandemi sayesinde de, İngilizce ve İspanyolcamı ilerletebildim. Daha iyi konuşabiliyorum artık. Futbol hayatımın çok önemli bir parçası ancak tamamı değil. Sahanın dışında da aktif olmamız gerektiğini ve biz futbolcuların gençlere, toplumun bütün kesimlerine örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bende bu görevimi yerine getirmek adına, hem diğer futbolcu arkadaşlarımıza yardımcı olmak adına bahsettiğiniz organizasyonda yer alıyorum. Bu organizasyonun amaçlarından bir tanesi, salgın sebebiyle daha eski günlerde ki gibi oynayamayan ya da başlayamayan liglerde ki futbolcu arkadaşlarımız, yeterli maddi imkanı olmayan futbolcu arkadaşlarımıza yardımcı olmak. Benim hep şu düşüncem vardır: Bir futbolcuyum, ancak saha dışında da aktif olmalı ve insanlaran yardım edebilmeli, örnek olunmalı!” diye konuştu. 

TRABZONSPOR’U NEDEN TERCİH ETTİ?

Devre arasında Trabzonspor haricinde kendisini isteyen bir çok takıma rağmen bordo - mavilileri neden tercih ettiği sorusuna Bakasetas, “Aslında yaz transfer sezonundan itibaren ihtiyacım olan bir şeydi. Trabzonspor gibi bir takımda oynayabilmek ve bu şansı elde edebilmek. Trabzonspor’da bana bu şansı verdi. Bende elimde olan bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum.
Bahsettiğim gibi daha önce de adaptasyon sürecim çok kolay oldu. Böyle bir şeye ihtiyacım vardı. Takıma da yardımcı olma sözüm vardı. Dolayısıyla takım arkadaşlarım, ilk günden itibaren beni hep buradaymışım gibi hissettirdiler. Adaptasyon sürecinde her hangi bir sıkıntı yaşamadan her maçı oynamaya, her maçı kazanmaya çalışan futbolcuyum. Adaptasyon sürecim çok kolay oldu!

Geldiğim ilk andan itibaren takımda ki herkes, bütün tercümanlarımız dahil olmak üzere ilk geldiğimiz andan itibaren çok yardımcı oldular. Onlara teşekkür ediyorum”  dedi.

KUPALAR KAZANACAKLARINI VE ÇOK BAŞARILI OLACAKLARINA İNANIYORUM
Bakasetas, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Aslında biraz da olumlu tarafından bakacak olursak, son yılları değerlendirecek olursak özellikle: Yunanistan’da da bir çok Yunan oyuncunun Avrupa’nın önemli liglerine gittiğini görüyorsunuz. Bu takımlarında ve kendi ülkelerinde dahil olmak üzere Şampiyonalar Liginde ve Avrupa’da oynama fırsatı buluyorlar. Türkiye’de de ayını şekilde Türk oyuncular, Avrupa’nın önemli takımlarına gidiyor. Geleceğe yönelik olumlu adımlar attığını görüyorsunuz. Ben bu öne doğru gitmenin, iyiye doğru gitmenin süreceğini umuyorum. Çünkü bu sayede oyuncular Avrupa’da ve başka takımlarda oynama fırsatı ve tecrübe edinirse ben geleceği yönelik kupa kazanacaklarını ve çok başarılı olacaklarına inanıyorum.

Büyük takımlar ve büyük takımların oyuncularını zaten tek hedefi, kupalar kazanmaktır. Büyük başarılar kazanmaktır. Trabzonspor ibi bir takımın oyuncusuysanız ve bu takım için oynuyorsanız zaten sizin de başka hedefiniz olamaz. Sadece kupalar kazanmak ve başarı elde etmek. Bizde bunu hedefliyoruz”

TRABZONSPOR’UN İSTİKLAL MARŞINDA BAYRAĞA DÖNMESİ

Trabzonspor’un İstiklal Marşlarında Türk bayrağına dönmesi ile ilgili gelen soruya Bakasetas, “Ben bir futbolcuyum. Dolayasıla sadece saha içinde kalarak futbol hakkında konuşmak istiyorum” diyerek yanıt verdi.

GENÇ FUTBOLCULARA ÖNERİLERİ

Bordo - Mavililerde genç futbolcularla ilgili gelen soruya Bakasetas, “Çok yetenekli ve ilerde önemli başarılar kazanacak genç orkadaşlar olduğunu söylemem gerekir. Aslında Asteras Tripolis’te oynarken bende herkesin yapabileceği o hataları yapmıştım. Genç arkadaşlarımız, gelecekte futbola devam etmek isteyen bu arkadaşlarımıza benim önerilerim şunlar olabilir. Sıkı çalışmalılar, zor zamanlarda sabırlı olmalılar. Kolay değil futbola devam etmek. Futbolda hiç bir zaman pes edemezsiniz. En iyi olduğunuz anın ertesi kötü bir an yaşayabilirsiniz. Bunun tam tersi de meydana gelebilir. Bende çok zorluklardan geçtim. Ama çok iyi anlarda yaşadım. Bu arkadaşlarımızın, hepsinin doğru ve iyi bir yolda olduklarını düşünüyorum. Çünkü Trabzonspor alt yapısı bu şekilde devam ederse eğer, önümüzdeki yıllarda da Avrupa’nın önemli kulüplerine, çok önemli genç yeteneklerini satabileceğini ve gelir elde edeceğini düşünüyorum” dedi.

İYİ AYAĞINI KULLANARAK GOL ATMASI

Gençken iki ayağımı kullanarak futbol ekmeye çalıştım. Bunun üzerine çalışmalar yürüttüm. Bunu önemli silah olarak görüyorum. Savunma oyuncuları sizi marke ederken, nerede duracaklarını, ya da hangi ayağınızı marke etmeleri konusunda sıkıntıya düşebiliyorlar. Bunu da önemli bir silah olarak kullanmaya çalışıyorum. Gollerle ilgili olarak bunları antrenmanda devam ettireceğim kesinlikle. Bunun üzerine çalışmaya, daha ileriye gitmeye, daha iyi olmaya çalışacağım.
Kültürle ilgili olarak da, ben sizinde bahsettiğiniz gibi iki ülkenin çok benzer yanımız var. Özellikle yemek konusunda değinecek olursam. Buraya geldiğim ilk andan itibaren yemeklere alışık olduğum tarzda. Benim bildiğim, hep yediğim yemekler. çok fazla değişim olmadı. Burada ki hayatımla ilgili olarak çok mutluyum. Burada hayatın tadını çıkarmaya ve o mutluluğu sürdürmeye çalışıyorum. Her günün tadını çıkarmaya çalışıyorum” dedi.

TRABZONSPOR’A GEÇEN SEZON ATTIĞI GOL

Aslında sizin de bahsettiğiniz gibi geldiğim ilk andan itibaren herkesin bana ilk soru bu oldu: Neden o golü bize attın, bizi öldürdün dediler. Ama oynadığınız takıma, formaya ait olmaya en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Daha önce de verdiğim röportajda benzer şeyi söylemiştim. Eğer belki o golü atmasaydım, bugün buraya gelmeyecektim, burada olamayacaktım. Dolayasıyla ben bunun hayatın belli bir karması, belli bir düzeni içinde olduğunu düşünüyorum”