Oscar Cardozo, Olympiakos'ta siftah yapamadı, formadan da uzak kalmaya başladı. Paraguaylı futbolcu bunun üzerine beş yabancı sınırlamasının olduğu Yunanistan'da AB statüsüne geçti
 
Trabzonspor'dan transfer olduğu Olympiakos'ta tam bir hayal kırıklığı yaratan Oscar Cardozo, artık Atina ekibinde forma giymekte bile sıkıntı yaşamaya başladı. Ligde 5, Avrupa Ligi'nde 4 ve kupada da 1 olmak üzere toplam 10 maçta forma giyen Paraguaylı forvet şu ana kadar hiç gol atamadı.
Yıllık 2 milyon euroluk ücretiyle kırmızı-beyazlıların en çok kazanan ismi olan Cardozo, son haftalarda kulübede beklemeye başladı. Ligdeki son 5 maçta, toplamda yalnızca 6 dakika oynayan futbolcu, formadan uzak kalmaya başladı.
 
Ligin ikinci yarısıyla birlikte Cardozo'nun işi daha zor olacak. Çünkü Yunan ekibi kadrosunu bir yabancı oyuncuyla takviye edecek. Yunanistan'da 5 yabancı sınırı var. Avrupa Birliği kapsamındaki futbolcular ise yerli statüsünde sayılıyor.
 
Olympiakos'un kadrosunda Cardozo dışında 4 yabancı var. Ara transfer döneminin ardından toplam yabancı sayısı 6'ya çıkacak takımda, zaten forma şansı bulması zorlaşan oyuncunun durumu daha da zora girecek. Bunu gören Paraguaylı futbolcu, Portekiz pasaportu aldı ve kendisini Yunanistan'da yerli oyuncu statüsüne geçirerek, yabancı sınırından uzak kalmaya çalıştı.