61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonpor, UEFA Avrupa Liginde Rostov’u kendi evinde 2-0 yenmesine rağmen rakip takımın cezalı oyuncu oynatması nedeniyle UEFA Disiplin Kuruluna sevk edildi. Rostov’un bu maçta aynı Varşova-Celtic arasında yaşandığı gibi 3-0 hükmen mağlup ilan edilmesine kesin gözüyle bakılırken burada en çok merak edilen konulardan biri de Cardozo ve Medjani’nin attığı gollerin geçerli sayılıp sayılmayacağı konusu. 

Bu noktada UEFA Trabzonspor’un hükmen galibiyetini ilan etmesi durumunda Cardozo ve Medjani’nin gollerinin sayılıp sayılmayacağı önümüzde ki günlerde belli olacak.
Ancak aynı durumun Türkiye Futbol Federasyonunun Futbol Müsabaka Talimatlarına bakıldığında 23. Maddenin 4. Bendinde açıkça belirtiliyor. Maddede, “Hükmen yenik sayılma halinde galip gelen takım lehine 3 gol verilir. Hükmen yenik sayılan takım, gol atmış olsa dahi hiçbir golü geçerli kabul edilmez. Hükmen galip gelen takımın üçten fazla attığı goller geçerli olarak kabul edilir.” İbaresi yer aldı.
TFF’nin talimatına göre Cardozo ve Medjani’nin attığı goller geçersiz sayılırken bu durumun UEFA’da ki karşılığı henüz belli değil.   

KAYNAK: 61SAAT.COM