61SAAT SPOR SERVİSİ – TAYFUN ÇÖPCÜ

UEFA’YA YAPTIRIM YAPMADI DAVASI
CAS tarafından Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda Süper Lig’de takımlara para vererek skoru etkilediği kararının ardından şike resmen kabul edilirken bordo mavililer bu sefer UEFA’nın TFF’ye yaptırım yapmaması üzerine tekrar hak arayışına girdi.

Bordo mavililerin bu hak arayışını ilk kez davayı takip eden 61saat olarak detaylı bir şekilde sizlere aktardık

TRABZONSPOR’UN SAVUNMASI ETKİLEYİCİ
UEFA’nın TFF’ye Fenerbahçe’yi küme düşürsün diye baskıda bulunmaması nedeniyle açılan davaya Trabzonspor avukatları Erdem Egemen, Hakan Orhan ve Nusret Yılmaz ile birlikte yerel avukatlardan iki isim Trabzonspor’un savunmasını etkileyici şekilde yaptı.

FENERLİ YÖNETİCİ GEÇMİŞ KONULAR SAVUNMASI
Fenerbahçe’den Şekip Mosturoğlu davaya katılırken savunma karşısında sadece ‘geçmişe dönük konuları tekrar önümüze koydular’ diyerek bir nevi CAS’ın şike yapıldığını duyurduğu kararı tekrar kabul etmiş oldu.

CAS HEYET BAŞKANI GARCİA, ‘CEZALAR VERİLSEYDİ BU DURUMDA OLUNMAZDI’
Savunmalar sonrasında ise CAS, UEFA’nın TFF’ye Fenerbahçe hakkında yaptırım yapmadığı fikrinde birleşirken davanın heyet başkanı Garcia, ‘Fenerbahçe’nin yapmış olduğu illegal girişimler tespit edilmişti. 2013 yılında tespit edilen konuların üzerine gidilmesi gerekirdi. Yönetim kurulunun da hatası var. Bu olay artık çıkılmaz bir hal aldı. Cezalar verilseydi bu durumda olunmazdı’’ diyerek eksik kararların verildiğini ispat etmiş oldu.

NİHAİ KARAR 1.5, GEREKÇELİ KARAR 6 AY SONRA VERİLECEK
CAS’ta görülen davada Trabzonspor’un güçlü savunma ile ayrılırken Garica’nın bu yorumu sonrası nihai kararı 1.5 ay sonra verileceği ve gerekçeli net kararın ise 6 ay sonra kabul edileceği açıklandı.

TRABZONSPOR FIFA’YA GİDECEK
Alınan karar Trabzonspor lehine olursa bordo mavililer bu sefer FIFA’ya başvurarak UEFA’nın yaptırım yapmadığı gerekçesiyle 2010-2011 sezonuna hak ettiği şampiyonluğu ve ödülleri geri almak için çaba sarf edecek.