UEFA, 2019 yılındaki mali tablosunda tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle Trabzonspor'u 1 yıl Avrupa kupalarından men etmiş, bordo-mavililer de soluğu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) almıştı.

CAS, Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi bileti elde eden bordo mavili ekibin Avrupa kupalarına katılıp katılamayacağına yönelik kararını 3 Ağustos tarihinden önce olmak kaydıyla duyuracak.

Trabzonspor'un men cezasının sürmesi halinde, Türkiye'yi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek ikinci takım Beşiktaş olacak. 

Trabzonspor'un savunması ne?
Bu karara CAS nezdinde itiraz eden bordo mavili ekip, savunmasında eski başkan Muharrem Usta ile yapılan anlaşma sonrasında kulübün yükümlülükten kurtulduğu, son dönemdeki harcamalarında azalmaya gittiği, sponsorluklarla önemli gelirler elde ettiği ve tribün gelirlerinin de ciddi şekilde arttığına vurgu yaptı. Bu nedenlerle Trabzonspor'un ekonomik olarak çok iyi bir duruma geldiği, Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmanın ardından ise oyunculara, menajerlere ve herhangi bir kulübe borcun dahi bulunmadığı belirtildi.

Kulüp, ayrıca, Şampiyonlar Ligi'ne katılımdan gelecek parayla kulübün iyi noktalara geleceğine ve bu durumun ekonomik olarak atılan adımlara çok ciddi katkı yapacağına da vurgu yaptı.