"“Türkiye ligi büyük takımların hamleleriyle çok gelişti. Bu işin ekonomisi çok önemli. Fakat bu kadar yıldızı Trabzon’da toplamak sadece parayla olmaz” diyen Cavanda, 
Jose Bosingwa’nın boşluğunu dolduracağının sinyalerini verirken, Avrupa kupalarından elenilmesi nedeniyle çok üzgün. Fakat 34 haftalık maraton öncesi bu durumun unutlaması, yeni transferlerin de katılmasıyla birlikte şampiyonlukta güçlü adaylarından birisi olduklarının görüşünde. İşte 24 yaşındaki yıldızın çarpıcı açıklamaları...

‘Ekonomi önemli’

“Trabzonspor yabancı olduğum bir takım değildi. Avrupa Ligi’nde üst üste yaptıkları etkileyiciydi. Tabi ki, yine de bazı güvendiğim insanlara sordum. Sonuçta ilk kez İtalya dışında olacağım. Bu, hem heyecan verici bir durum hem de bir risk. Ancak bana anlatılanlara, ortaya konan hedeflere ve kendime güvenerek buraya geldim. Sadece ben de değil. Buraya gelen birçok yıldız kariyerine nokta koymaya değil, yeni ve büyük işler yapmaya gelmiş. İşin ekonomisi tabi ki önemli ama bu kadar önemli oyuncuyu sadece para için bir araya toplayamazsınız.”

‘Buranın bir parçası olacağım’

“Türkiye ligi büyük takımların yaptığı hamlelerle çok gelişti. Bizim de süper yıldızlarımız var, rakiplerimizin de. İyi rakiplere karşı oynamak, iyi oyuncularla idman yapmak futbolcuyu geliştiren en önemli nokta. Ben de böyle bir ligin parçası olacağım için sabırsızım. Burada benden önce önemli işler yapmış kariyerler var. Bu çıtayı ben şimdi daha da yükseğe koymak istiyorum.”

‘Taraftar çok üzüldü’

“Taraftarlar Avrupa elenişine çok üzüldü. Bunu o gün tribünde ve sonrasında da sosyal hayatta gördük. Bize de büyük şok oldu. Bizim kadromuz böyle bir turun üstünden gelebilirdi. Ancak hatalarımızın farkındayız. Aynı sorunları bir kez daha yaşatmayacağız. O gün stadımızda güzel hava vardı. Bizi hep böyle heyecanlandırırlarsa onlara bir daha böyle hayal kırıklıkları yaşatmayız.”