2 Ocak 1991'de Angola'da doğan Cavanda'nın babası Angolalı, annesi Demokratik Kongolu. Henüz küçük yaşlardayken Belçika'da yaşamaya başlayan Cavanda'nın Belçika pasaportu da bulunuyor. 1.80 boyundaki savunma oyuncusu Belçika'nın U18, U19 ve U21 Milli Takımlarında defalarca forma giydi. Ama Belçika Milli Takımı'nda hiç görev almadı. Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda da Belçika Milli Takımı kadrosuna alınmayan Cavanda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 

Demokratik Kongo Milli Takımı'na gitmedi
 
2015'in mart ayında Demokratik Kongo, Irak ile oynayacağı hazırlık maçının kadrosuna Cavanda'yı çağırdı. Demokratik Kongo'nun teknik direktörü Ibenge: "Cavanda, Irak ile oynayacağımız hazırlık maçında oynayacak. Onu uzun zamandır takip ediyorum. Bizim milli takımımıza katılacağı için çok mutluyum." açıklamasını yapmıştı. Ancak beklenmedik bir biçimde Cavanda bu maç için milli takıma gitmedi. Eğer gidip bu karşılaşmada 1 dakika bile süre alsaydı bir daha başka bir milli takımın formasını giyemeyecekti. 
 
Yaklaşık 7 ay önce Demokratik Kongo Milli Takımı'nda oynamayı kabul etmeyen Cavanda geçtiğimiz gün Belçika Milli Takımı kadrosuna çağrıldı. Dünyaca ünlü stoperler yetiştirmesine karşın sağ bek ve sol bek yetiştirmekte aynı başarıyı gösteremeyen Kırmızı Şeytanlar'da Cavanda zamanla bu takımın ilk 11 oyuncusu bile olabilir. Dünya futbolunun süper güçlerinden birisi olmaya aday olan Belçika Milli Takımı'nda oynamak Cavanda'nın transfer piyasasındaki değerini de artıracaktır.

Kaynak: Futbolarena