61SAAT HABER SERVİSİ - İdnes.cz sitesi Trabzonspor’u, Sparta Prag’a çıkabilecek en güçlü rakip olarak tanımlarken, “Sparta Avrupa Kupasının 3. turunda oynayacak. Bugün çekilen kurada, altı seçenek arasında kesinlikle en zorlu rakip seçildi. Trabzonspor geçtiğimiz sezon Türk Ligini 4. sırada bitirdi. Çek Milli Defans oyuncusu Flip Novak ve Chelsea’de oynayan ünlü Nijeryalı Orta saha oyuncusu John Obi Mikel bu takımda. İlk maç 8 Ağustos’ta seyirciler olmadan oynanacak” değerlendirmesinde bulundu. 

İsport sitesi de haberinde Sparta Prag taraftarlarının cezalı olmasına dikkat çekti. Haberde, “Sparta Prag turunda rakibinin adını buldu. Çek Temsilcisi Flip Novak’ın oynadığı Türk Trabzonspor ile mücadele edecek. Prog vatandaşları evde çift eşleşmeyle başlayacak, ancak boş tribünler önünde oynayacaklar. Nitekim, Sparta geçen sezon 2 turda Subotica ile yapılan maçta taraftarlarının isyanları vardı” ifadeleri kullanıldı. 

Aktualne sitesi de Sparta Prag’ın Trabzonspor ile eşleşmesini, “Avrupa’da Sparta’ya karşı sert bir rakip” başlığı ile duyururken Çekyalı Milli Futbolcu Novak’ın Trabzonspor’da oynadığına dikkat çekildi. 

Novasport’ta ise Trazonspor ile ilgili çıkan bir transfer haberine değinildi. Sparta Prag’ın Avrupa’da Trabzonspor ile karşılaşacağı bordo-mavililerde Novak’ın top koşturduğuna dikkat çekilen haberde, Bony Wilfried transferine de değinildi. Wilfried’in Trabzonspor ile anıldığına dikkat çekilen haberde oyuncunun daha önceden Sparta Prag’ın forveti olduğu kaydedildi. 

Cenke Noviny’de de yer alan haberde de Trabzonspor’un Sparta ile eşleşmesine, “En zorlu rakip geldi” ifadeleri kullanıldı. Bordo-Mavililerin tarihinden ve şampiyonluklarınının yer verildiği haberde, Çek Milli Futbolcu Novak’ın Trabzonspor’da oynadığına dikkat çekildi. Trabzonspor’da daha önce de çek futbolcu Karel Rada, Tomas Jun ve Ondrej Celustka gibi çek futbolcuranı oynadığına dikkat çekilen haberde bordo-mavililerin stadı Medical Park’a da vurgu yapıldı.