61SAAT SPOR SERVİSİ - HASAN TÜNCEL

Trabzonspor’da 2 yıl önce yapılan kongrede küçük bir oy farkı ile başkanlığı Muharrem Usta’ya kaptıran Celil Hekimoğlu’nun şu sıralar telefonları ve ziyaretçileri bitmek bilmiyor. 

Mevcut Başkan Muharrem Usta’nın aldığı kongre kararı ile ilgili çalışmalar yapan Hekimoğlu tek adayın çıkması gerektiğini savundu. 

Yaşanan kongre süreci ile ilgili kendisine gösterilen ilgilden dolayı mutlu olduğunu kaydeden Hekimoğlu 61saat’e açıklamlarda bulundu. 

"TRABZONSPOR'DA İLK KEZ GÖRÜYORUM"

İlk defa böyle bir süreç gördüğünü belirten Hekimoğlu “Trabzonspor’da şu an öyle bir süreç var ki herkes birbiri ile konuşuyor ve çözüm üretmeye çalışıyor. Kimsenin kulüpte ben başkan olayım derdi yok, benim hiç yok. Konuşuyoruz, Divan başkanı ile Belediye başkanı ile herkes çözüm üretiyor biz de kendi fikirlerimizi söylüyoruz. İlk defa Trabzonspor’da bu kadar başkan adayını öne çıkarılmadığı çözüm üretildiği bir süreç görüyorum. Bu da çok güzel birşey. Kimse kendisi için çalışma yapılıyor doğru isim kimse o olsun istiyoruz. Herkes sorumluluk sahibi 5-10 gün sonra neticelenir Trabzonspor başkansız kalmaz. Bu işi yapabilecek çok adam var.  Yeterki herkes etrafında birleşsin.

"ORTADA KALMAZ"

Aday olacak mısınız sorusunu cevaplayan Hekimoğlu “Ben kendim başkan adaylığını düşünmüyorum. Ben en son, daha bu işi yapabilecek başka arkadaşlar varsa onlar olsun isterim.  Ayni düşüncem devam ediyor. Baktık ki kimse sahip çıkmadı, Kulüpte ortada kalmaz. “

"GÖREV ALSAYDIK ŞU AN SORUN YOKTU"

Neden Muharrem Usta’nın seçildiğini açıklayan Hekimoğlu “ Usta’nın projeleri insanları yanıtlatmaya müsaitti. İnsalar o parıltılı sözlerin peşine koşturlar. İnsanların oraya dönmesi de mantıklıydı. O kadar önemli projeler vardı ki, insanlar gitti oy verdiler. Kimseye kızma küsme şansım yok. Bugün hepsinin doğru olmadığı bizim doğru söylediğimiz ortaya çıktı. Maalesef bu bize 600-700 milyonluk bir faturayla ortaya çıktı. O gün biz görev alsaydık bugün hiç bir sorunu yoktu.”

"TRANSFER YASAĞI ZARAR VERECEK"

Trabzonspor’a gelen transfer yasağını da değerlendiren Hekimoğlu “Trabzonspor transferi ihtiyaçları içinde yapması lazım. Mesela Trabzonspor’un 2 kalecisi sakatlandı.futbolcuda sorun çıkar, 2 sol beklerin oynayamaz, sakatlanır futbolda bunlar oluyor, sana transfer lazım. Senin imkanlarına dahilinde transfer yapman lazım. İnsanlar transfer, aşırı borçlanmadan dolayı transfer yasağının iyi olduğunu düşünüyor. Mantıklı bir yönetim olsa, Trabzonspor’un bütçesine uygun transferler yapsa bu konuları tartışmazdık.  Trabzonspor her zaman şampiyonluk yarışında olması lazım 2-3 transfer gerekebilir. Lig çok zor işi gevşetirsen Trabzonspor zor anlar yaşar.  Bu ligde düşme hattaki takımlar bile yaptırım yapıyor. Konya Eto ve Jahovic’i almış, 2 tane büyük transfer sen geri kalırsan bu sefer sen o duruma düşersin. Zor bir süreç transfer için. 

"TARAFTAR GERÇEĞİ GÖRDÜ"

Taraftarın kendisine yaptığı geri dön çağrılarını da değerlendiren Hekimoğlu “Seçim sürecinde söylediklerimizin doğru olması birebir aynı çıkmasından dolayı bu durumlar yaşanıyor. Ben o zaman söylemiştim Trabzonspor uçuruma gidiyor, tedbirler alınması gerekiyor, ekonomiyi düşünmemiz lazım ne dediysek bugün karşımıza çıktı.  Hep gerçekleri doğruları söyledik taraftara bu sefer süreç daha da zor, hatta daha çok zor. Herkes ekonomiyi konuşuyor, kimse sportif başarıyı konuşmuyor.  Herkes yedinciliğe sekizinciliğe razı bir sene önce şampiyonluk istiyorduk. Nereden nereye geldik.  İşte bizim hedeflerimiz bunlardı taraftar baktı ki Hekimoğlu doğruları söylüyor.  Madem bu adam doğruları söylüyor bunu seçelim düşünce bu şu an. Herkes gerçeğe geldi.  Bugünün gerçeği de geçmişe nazaran çok daha zor durumlar var. Biraz daha beklememiz lazım. Şu an büyüklerimiz kulübe sahip çıkıyor ve çalışma yapıyor. Hep beraber netice beklememiz lazım."

"ÇOKLU OLUŞUMDA OLMAM, 5 YIL FEDAKARLIK GEREKİYOR"

Trabzonspor’a başkan adayı olacaklara seslenen Hekimoğlu tek aday vurgusu yaparak  “Şu an bölünmüşlük bizi daha fazlasıyla paralar.  Tek aday olması lazım. Ben böyle bir şey içerisinde olmam. Trabzonspor’a zarar verir. Doğru bir aday çıkıp etrafında hem maddi hem manevi destek olmak lazım. Trabzonspor’un şu an maddiyata ihtiyacı var.  Destek olalım ki kulübü kurtaralım. Sadece eski yöneticiler değil. Tün taraftar camia, Türkiye’de Avrupa’daher tarafta maddi seferberlik ilan edilmesi lazım. Ben kendi adıma veriyorum, herkes beni biliyor. Aynı şekilde devam ederim. Trabzonspor’un krizi yönetimine ihtiyacı var.  5 yıl ciddi şekilde fedakarlıklar yapması lazım. Hem taraftar boyutunda hem de yönetim boyutunda. “