Cemal Ersen'in bugün Milliyet gazetesinde yer alan köşe yazısında Trabzonspor'la ilgili kısım şöyle:

Katarlılara gün doğdu!

“Efendim biz parayı yatırmıştık da, karşı taraf FIFA’ya bildirmemiş...” Bırakın bu bahaneleri bir tarafa.

Trabzonspor’a FİFA’dan transfer yasağı geldi mi? Geldi. Neden? Matus Bero’nun bonservis bedeli eski kulübüne zamanında ödenmediği için. İş FIFA’lık olduğunda, bilmiyor muydunuz bu noktaya gelineceğini?

Sözde kurumsalsınız, ama bu tip davaları takip eden profesyonelleriniz yok. Varsa da siz kulak asmıyorsunuz. Beyler, bu işler spor hukuku uzmanlarının işi. Ama zaten  olanı da kovuyorsunuz siz!

Yüz milyarlarca liralık bütçelerle uğraşıyorsunuz. Bu çapta bir kulübü birkaç kişinin ağzından çıkacak sözlere bırakmak, daha doğrusu “ben yaptım böyle oldu” mantığı ile yönetmeye çalışmak, büyük dertler açıyor işte. Trabzonspor’da ekonomik tablo zaten bozuktu, şimdi fiyakası da bozuldu! Kusura bakmasınlar ama, tam bir rezillik yaşananlar. Yasağa engel olamayanların CAS’taki becerisini de göreceğiz!

Ve Ersun Yanal konusu. Yanal’ın ayrılışında bile sorun çözme becerisinin sıfır olduğu tescillendi. O gün uzlaşma sağlayamadınız, bu kez faturayı UÇK ve Tahkim Kurulu kesti. Aylardır personel maaşı ödeyemezken, cebinizden mi vereceksiniz 1.3 milyon euroyu, yoksa bunu da kulübün eksi hanesine mi yazacaksınız? Kim bilir sırada hangi davalar var?..

Sürpriz değil

FİFA şokunun hemen ardından Başkan Muharrem Usta’nın olağanüstü genel kurul kararı almasına gelince. Geçenlerde Trabzonspor’un “akil adamlarıyla” yapılan toplantılarda kafaları karıştıran başkanın, böyle bir hamle yapacağı belliydi. 

Şimdi soru, Usta’nın yeniden aday olup olmayacağı gibi dursa da, bu mali tabloları gördükten sonra 8 aylığına göreve talip olacak bir “babayiğit” çıkacağına fazla ihtimal vermiyorum. 

Ama şu bir gerçek; Usta seçilirken kimlerin siyasi desteğini aldı ise, bırakacaksa eğer yine onların işareti ile olacaktır. “Ben bu işe varım, cenazeyi  kaldırırım” diyen biri varsa da, mutlaka Usta’nın sadık kaldığı “prosedürü” izlemesi gerekecektir!

Ortalık toz duman olmuşken anımsatalım: Hani geçenlerde kulüp hisselerinin Katar’lı bir şirkete satılacağı yönündeki haberler yalanlandı ya. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, Nisan’daki olağanüstü kongrede “yeni ortağımız hayırlı olsun” açıklaması yapılırsa, kimse şaşırmasın!

Kalırsa Usta’ya, gelirse yeni adaya buradan bir önerim var; FIFA’nın bir dönemlik transfer yasağını siz kendi inisiyatifinizle 5 yıla çıkarın. Boş vaadlerden vazgeçin ve içinde bulunduğunuz trajik durumu camiaya anlatın. Bugünden daha acıtıcı olmaz. Derya gibi altyapınızı devreye sokun, gençleri sahaya sürün. Belki bu süreçte  yarışmadan uzaklaşırsınız ama, Trabzonspor’un geleceğini kurtarmak adına en hayırlı kararı vermiş olursunuz!

Not: FIFA sopasını gösterdi. Sırada UEFA var, bakalım başka hangi kulüplerimizin canı yanacak?..

Milliyet.com