Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, kısa dönem askerlik görevini yapan Trabzonlu mimar 25 yaşındaki Onur Fikret Dülger de şehit oldu. Oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan Trabzonspor eski Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger, ailesiyle birlikte Afyonkarahisar’a hareket etti.

Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken  saat 21.45 sıralarında meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Onur Fikret Dülger’in acı haberi, Trabzon’daki yakınlarını yasa boğdu.

ŞEHİT ONUR'UMUZ PAZARTESİ GELEBİLİR
Afyonkarahisar'daki mühimmat patlamasından sonra şehit düşen Trabzonlu mehmetçiğimiz Onur Fikret Dülger'in naaşının pazartesi günü askeri uçakla Trabzon'a gelmesi bekleniyor. Şu anda şehit düşen 25 askerin dna testi ile kimliklerinin tesbiti çalışmaları devam ediyor. Afyonkarahisar'da bulunan Dülger ailesinin de bekleyişi sürüyor. Pazartesi günüe kadar bütün şehitlerin naaşının ailelerine teslim edileceği belirtiliyor.

AFYONKARAHİSAR'DAKİ PATLAMA HAKKINDA ŞOK İDDİA! OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Mimarlık Fakültesi mezunu olan, kısa dönem askerlik görevini acemi eğitiminin ardından Afyonkarahisar’a yaparken şehit düşen Onur Fikret Dülger’in, geçen yıl Aralık ayında da Gamze Bahadır ile nişanlandığı öğrenildi.

Trabzonspor eski Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger, oğlunun şehit olduğu haberiyle gözyaşına boğuldu. Dülger Ailesi’nin fertleri, sabah Trabzon’dan Afyonkarahisar’a gitti.



ASKERDEN SONRA EVLENECEKTİ
Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunun patlamasını sonrası şehit düşen Er Zekai Fırat Dülger, geçen sene 17 Aralık 2012 tarihinde Gamze Bahadir ile evliliğe ilk adımı atmıştı. Askerden sonra evleneceklerini söyleyen Gamze Bahadır, patlamanın yaşandığı kışlaya 10 gün önce gittiği öğrenilirken, acı haberi alır almaz gözyaşlarına boğuldu.

DÜLGER AİLESİ YIKILDI
Dülger ailesi baba Zekai Fırat Dülger ve yakın akrabaları ile dostları Afyonkarahisar'a gitti. Dülger ailesinin acısını paşlaşan Trabzonlular ailenin derin acısına ortak oluyor
.













Dülger'in, acemi birliğini Samsun'da tamamladığı ve kısa bir süre önce Afyonkarahisar'a gittiği belirtildi.

TRABZONSPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI
Öte yandan, Trabzonspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Afyonkarahisar'da bulunan askeri kışlada mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerimizden birinin de kulübümüz eski Genel Sekreterimiz Zekai Fırat Dülger'in oğlu Onur Fikret Dülger olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kaybettiğimiz genç şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, ailesine sabır, milletimize de bir kez daha başsağlığı dileriz" denildi.

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ:
Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen ve yaralanan askerlerin kimlikleri belirlendi.
Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan ve yaralanan askerlerin kimlikleri belirlendi.
Patlamada şehit düşen askeri personelin kimlikleri şöyle:
Kd.Bçvş.Bedri Nayim (Erzurum)
Kd.Çvş. Murat Döğer (Kırıkkale)
Uzm.Çvş.Hüseyin Apaydın (Balıkesir)
Uzm.Çvş.Cüneyt Akkuş (Ordu)
Onbaşı Fatih Şalgam (Kastamonu)
Onbaşı Burak Kaplan (Çorum)
Onbaşı Emrah Aral (Manisa)
Onbaşı Emrah Kartal (Zonguldak)
Onbaşı Hayri Kaya (Gaziantep)
Onbaşı Emre Yıldırım (Nevşehir)
Onbaşı Ahmet Sandalcı (Kırıkkale)
Onbaşı Mehmet Emre Özer (Gaziantep)
Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç (Isparta)
Onbaşı Tolga Taştan (Bursa)
Onbaşı Ahmet Tosun (Adana)
Onbaşı Burak Ümit Gedik (Erzincan)
Onbaşı Onur Fikret Dülger (Trabzon)
Onbaşı Mücahit Coşkun (Zonguldak)
Onbaşı Barış Öztürk (Eskişehir)
Onbaşı Mehmet Emin Çağun (Iğdır)
Onbaşı Faruk Ergeç (Ankara)
Er Ayhan Kurtçu (Kastamonu)
Er Abdullah Tokgöz (Yozgat)
Er Bayram Uluer (Çorum)
Er Kadir Aydın (Aksaray)
Yaralı askerler:
Hasan Boncuk
Ramazan Yılmaz
Mustafa Durmaz
Gökhan Güldalı
Ufuk Terzioğlu
Feti Tuna
Soner Güleçyüz
Fatih Yüksel









devamı 2.sayfada...


TSK'dan sabah şu açıklama geldi: Afyonkarahisar' daki askeri mühimmat deposundaki patlamada; 25 askerimiz şehit olmuş, 4 askeri personel hafif yaralanmıştır.

Genelkurmay Başkanlığı Afyon' daki  askeri mühimmat depo Komutanlığında meydana gelen patlamada 25 askerin  şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı' nın resmi intermet sitesinde yayımlanan açıklamada; 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır.  Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi

Kışla mevkisinde bulunan askeri mühimmat deposundaki el bombalarının tasnifi sırasında saat 21.15 sıralarında meydana gelen patlama kentte büyük korku ve paniğe neden oldu. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği askeri alana giriş çıkışlar durduruldu. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, el bombaların  patlamaya devam etti. Alana sadece ambulansların giriş çıkışına izin verildi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve askeri yetkililer bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Çoban, “Bölgede 2 patlama meydana geldi. Askeri mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi yapılırken patlama meydana geldiği söylendi. Kışlada iştima yapılıyor. Bu sayım sonunda herhangi bir kayıp olup olmadığı anlaşılacak” dedi.

Kaza sonucu patladı
Çoban, şöyle devam etti: “Mühimmat deposunda 5 gündür çalışma yapılıyordu. Bugün son günüydü. İlk patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi. İçeride 15-20 görevli vardı. İçerideki görevlilerin sağlık durumu hakkında bilgi alınamıyor. Çünkü patlama ve yangın devam ettiği için müdahale de edilemiyor.”
Bölgenin son derece korunaklı olduğunu ve terör eyleminin söz konusu olmayacağını belirten Çoban, olayın tamamen bir kaza sonucu meydana geldiğini söyledi. Patlamada ilk belirlemelere göre 4’ü asker 7 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki yaralı askerlerden 2’sinin Emrah Uluer ve Hasan Boncuk olduğu ve sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi.

Birçok vatandaş da, kan vermek için hastaneye koştu. Afyonkarahisar’a çevre illerden çok sayıda bomba imha ve ulusal medikal kurtarma ekibi gönderildi. İtfaiye Müdürü Murat Gürsen de, “Patlamalar nedeniyle yangına müdahale edemiyoruz. İkinci bir riskli alan var. Patlamanın sıçraması ihtimali olan ikinci depoda önlem aldık” dedi.

Deprem oldu sandılar
Bölgeye yakın yerleşim alanları boşaltılırken, büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle çevredeki evlerin camları kırıldı. Büyük bir gürültüyle dışarıya çıktıklarını anlatan görgü tanıkları, çevredeki evlerin camlarının kırıldığını söyledi. Çevreye saçılan parçalar nedeniyle bölgede geniş çaplı güvenlik koridoru oluşturuldu.