Maç öncesinde 61saat’e konuşan Kaya, “Trabzonspor söz konusu olunca galibiyet olacak diye buraya geldik. İstanbul Milletvekillerimizde var, Gökhan Zeybek, Turan Aydoğan.. Birlikte maçı izleyeceğiz. Gökhan ağabey Galatasaray, Turan ağabey ve ben Trabzonspor taraftarıyım” dedi. 

Zeybek ise, “Trabzonspor AEK maçına gelmiştim. Bazı Avrupa maçlarını gelip izliyorum. son 1 yıl içinde de gençlere vermiş olduğu önem doğrultusunda yönetim anlayışını yürekten destekliyorum. Başkanımızın uygulamaya koyduğu model pek çok spor kulübünün ve özellikle İstanbul’un 3 büyük kulübünün çıkış bulacağı model oluşturacağı anlayış olabilir. Trabzonspor’un özüne dönmesi, alt yapıdan oluşturduğu çocuklarla marka haline gelmesi futbolda görmek istediğimiz sonuçtur. Ben uzun yıllar Federasyonda görev yaptım. Yakıdan takip ediyoruz. 
Çok iyi bir maç bekliyorum. Futbol kalitesi yüksek.. Türkiye İtalya ile birlikte Türkiye bu gruptan çıkacak diye düşünüyorum” dedi. 

Yeniden söz alan Kaya, “Söz konusu Trabzonspor olunca futbol kalitesi yüksek olur. Biz takımımızla iftihar ediyoruz. Trabzonlu olmaktan, Trabzonsporlu olmaktan gurur duyuyoruz. Takımımızda ki arkadaşlarımızda onun bilinciyle bugün bu sahadan bizlerin yüzünü güldürerek ayrılacaklar. Başarılar diliyoruz” diye konuştu.